VUISIĆ I ČKALJA SE NISU PODNOSILI Nakon Kamiondžija odbijali da rade zajedno i za velike honorare

09:49

14.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

Iako su pred kamerama bili veličanstven tandem, zabavljajući generacije gledalaca u legendarnoj seriji „Kamiondžije“, Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja u stvarnom životu nisu se dobro slagali.

U svojoj knjizi „Urbane legende“, novinar Nebojša Vuković navodi da su njih dvojica čak otvoreno mrzeli, pa čak i umrli u zavadi.

– Prema mojim sabesednicima, Paju je izluđivala Čkaljina iskvarenost, nadmenost i sklonost ka intrigama kojima je navodno bio više nego sklon. Kako je vreme prolazilo njihova netrpeljivost se samo uvećavala, pa su posle ultra popularnih „Kamiondžija“, odbijali da se pojave u istoj glumačkoj podeli i po cenu da se odreknu astronomskih honorara. A priča se da su njih dvojica po ulozi, u ta vremena šarenog socijalizma, mogli da kasiraju čak po dva ganc nova automobila. To tada sebi nisu mogli da priušte ni ozbiljni partijski moćnici, a kamoli predsednici opština. To je bilo nezamislivo odbiti, a pogotovo tek iz čistog kaprica – piše Vuković.

– Jedan od najpoznatijih primera za ove tvrdnje je i zaista gledana serija „Više od igre“, snimana 1975. godine. Inače, malo se zna da je ta serija režisera Zdravka Šotre bila dve godine u takozvanom bunkeru, jer je po proceni komunističkih cenzora „veličala predratnu građansku Srbiju“. (…) Elem, i Paja i Čkalja su bili predviđeni u prvobitnoj Šotrinoj podeli uloga, samo što su Vuisića sticajem, a tvrde slučajnih okolnosti prvog obavestili i ponudili mu ulogu bahatog lokalnog bogataša Aleksandra Ćopića, zvanog Leka Bankrot. Kao što je poznato, a iz čuvenih repriza to pamtimo, hteli ne hteli, za njegovog kuma i najboljeg prijatelja predviđen je lik Miroslava Ilića nadimkom Guliver, lokalnog vlasnika bioskopa, fotografa i viđenog lokalnog šereta – nastavlja Vuković.

– E sad, Paja je ulogu Leke Bankrota prihvatio iz prve, jer mu je, kao po navici, vaš i dosta para trebalo tih dana za gradnju novog čamca. A Čkalja Petrović je, tvrde, sa žestokom indignacijom odbio ulogu Gulivera. Pre sveta što je prvo pitan „taj“ Paja Vuisić, ta „neznalica i naturščik“ s kojim više ne bi ni kafu popio, a ne da mu glumi kuma, pa i prijatelja. Na sreću po cenjeno gledateljstvo, Nikola Simić je sjajno iskoristio šansu s neba palu i odigrao Gulivera, za televizijske anale.

Vuković dodaje da ni Pajina životna saputnica, Mirjana, koja je bila i filmski radnik i član ekipa u mnogim filmovima, nikada nije imala priliku da upozna Čkalju.

(Pančevac/Nportal)

MAJU VOLK VERENIK IZBACIO IZ KUĆE Sve njene stvari spakovao u kese za PSEĆU HRANU!

PRAVA DRAMA U AUTOBUSU IZ NEMAČKE Pevač Sejo Kalač pijan vređao žene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.