STEFAN JE OFICIR I SLIKAR Za Dan državnosti oslikao simbole Srbije

13:03

15.02.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Stefan Orlović, vojnik u duši, slikar iz hobija na sebi svojstven način obeležava Dan državnosti i za ovaj praznik osilikao је orla. Kaže da je za ovaj veliki i važan datum odlučio da oslika simbole Srbije, ali ipak da prikaže i svoj umetničku slobodu.

– To je moje umetničko viđenje, moj lični izraz, a zbog čega jednoglavi orao, to je iz razloga, jer je na grbu moje porodice još iz XVI veka, pa želeo sam da se uklopi u svu tu sliku i simboliku Dana državnosti. Moju suprugu ovo sve asocira na Pesmu Evrovizije „Orlovo gnezdo”, rekao je Stefan Orlović za RINU.

Ovu sliku sa posebnom simbolikom Stefan neće zadržati za sebe, već će je kako kaže, pokloniti nekoj društevno-korisnoj organizaciji. Dan državnosti za njega ima veliki značaj, jer je i sam vojnik u duši.

– U vojsci rade i školuju se ljudi sa jakim kućnim vaspitanjem I jakim moralnim vrednostima i vojska samo utvrđuje te vrednosti i značaj državnosti koji se obeležava kod nas. Ono što me najviše motivisalo su upravo te vrednosti za koje su se borili naši preci, kaže Stefan.

Stefan već čitavu deceniju radi kao oficir vojske Srbije, a u jeku epidemije virusa korona pored primarnog zanimanja njegov slikarski talent došao je do izražaja i počeo je da stvara na slikarskom platnu i tako povratio dar koji je otkrio još u detinjstvu.

– Želja mi bila da tu kreativnost koju nosim u sebi podelim sa drugima, nikakava izvor zarade, ni interesa, isključivo želja da prenosim svoje lične impresije. Pretragom slika na interentu, pronašao sam način slikanja i shvatio da ja to mogu i nastavio sam da se usavršavam”, priča za RINU mladi oficir.

Ovaj samouki umetnik slika uljanom tehnikom akrilnim bojama i tvrdi da mu je vojska pružila preciznost. Njegova najveća inspiracija prilikom slikanja je prikaz emocija na platnu, stil koji najviše voli je apstrakcija, jer to oslikava rad u određenom trenutku, a pri tom boje koje koristi nisu štetne po okolinu i razblažuju se vodom.

(Pančevac/RINA)

SLAVIMO SRETENJE I DAN DRŽAVNOSTI SRBIJE

ŽIVELA SRBIJA! Predsednik čestitao građanima Dan državnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.