DECA SE MASOVNO OTROVALA ALKOHOLOM U NOĆNOM KLUBU U BEOGRADU

Na licu mesta Intervenisale su jake policijske snage i hitna pomoć, a danas se oglasilo i Više javno tužilaštvo i nadležni iz noćnog kluba "Sinner".

14:36

15.02.2024

Podeli vest:

Pixabay

Jake policijske snage, hitna pomoć i unezverena deca koja u velikom broju stoje ispred noćnog kluba „Sinner“ u Pariskoj 1a u centru Beograda, dramatična je scena nakon sinoćnjeg masovnog trovanja alkoholom dece, među kojima je i veliki broj njih koji su imali manje od 15 godina.

Podsetimo, ukupno 26 dece je dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Nakon toga na društvenim mrežama pojavila se informacija da su deca otrovna špiritusom.

Povodom celog slučaja oglasili su se iz iz Višeg javnog tužilaštva, a stiglo je i saopštenje samog kluba.

Oglasili se iz tužilaštva

Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 dece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Oglasili se iz kluba

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba „Sinner“:

„Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja“, navodi se u objavi na Instagramu.

Da je do trovanja alkoholom došlo saznalo se jutros kada je lekar sa VMA gde su deca zbrinuta o tome govorio.

Doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković rekao je za RTS da je primljeno ukupno 26 alkoholisane dece od kojih je 12 dece bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi.

– To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju – rekao je dr Leković.

(Pančevac/Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.