VEČERAS FILM JORGOVANI: Filmovi sa FEST-a u Kulturnom centru Pančeva

15:26

12.03.2024

Podeli vest:

KCP/plakat

U bioskopu Kulturnog centra Pančeva možete pogledati izbor filmova sa najvećeg filmskog festivala u Srbiji, FEST-a. Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

U ponedeljak i utorak, 11 i 12. marta u 20 sati na programu je domaća komedija „Jorgovani“ u režiji Siniše Cvetića. Uloge tumače Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić i mnogi drugi. Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić) su glumci koji su zajedno i na ekranu i van njega. Oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza Katarina i Igor se, iako nerazdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli, sve do dodele nagrada za najbolju seriju godine,gde će se cela ekipa okupiti. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U ponedeljak i utorak, 18. i 19. marta u 21 sat na programu je ratna istorijska drama “Zona interesa” Džonatana Glejzera. Uloge tumače Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam, Ralph Herforth, Max Beck i Imogen Kogge. Hedvig i Rudolf Hes žive sa svojom decom u kući iz snova, okruženoj idiličnom baštom i živopisnim jezerom gde se članovi porodice kupaju i uživaju u pikniku. Povremeni krici, pucnji i buka, koji se čuju preko ograde, ne utiču na njih u njihovom malom raju. Naprotiv, nacistički komandant Rudolf Hes vrlo ceni to što radi pored kuće. Jer neposredno iza baštenskog zida njegove kuće nalazi se koncentracioni logor Aušvic.

MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U GORNJEM GRADU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.