PLAMEN VISOK 20 METARA, IZGOREO TRAKTOR I HRANA ZA STOKU Veliki požar u domaćinstvu Živanovića u selu Rača

12:19

19.03.2024

Podeli vest:

RINA

Bajina Bašta – Veliki požar izbio je na porodičnom domaćinstvu Živanovića u selu Rača kod Bajine Bašte. Vatrena stihija zahvatila je pomoćne objekte, ambar, a izgorela je i pripremljena hrana za stoku od koje Živanovići žive, kao i traktor i druga poljoprivredna mehanizacija.

– Probudilo me je pucketanje koje sam čuo, kad sam pogledao kroz prozor imao sam šta i da vidim. Plamen je bio visok skoro 20 metara i gutao je sve pred sobom. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su brzo došli i uspeli da lokalizuju vatru, kako se požar ne bi proširio na štalu i kuću, kaže za RINU domaćin Dragoljub.

On dodaje da je na imanju pričinjena ogromna materijalna šteta, ali da je ipak najvažnije da niko nije povredjen u požaru.

– Traktor nam je izgoreo, hrana za stoku. Ono što smo videli, kako vatra guta naše imanje slike su koje nikad neću zaboraviti. Otac je kupio traktor još 1985. godine za maline i on je sada izgoreo, deci je žao bicikli. Ali, najbitnije da smo svi živi i zdravi, kaže Dragoljub.

U pomoć Živanovićima pritekle su odmah komšije i prijatelji, jer su i oni uvek svima pomagali kad je bilo potrebno. Medjutim, pomoć čitave zajednice ali i lokalne samouprave sada je potrebna ovim vrednim domaćinima, koji žive od svog poštenog rada.

(Pančevac/RINA)

GORI KUĆA U ŠIREM CENTRU ČAČKA Požar zahvatio čitav objekat, vatrogasci-spasioci na licu mesta!

POŽAR U SREMSKOJ KAMENICI Izbio u stanu kada se zapalila šerpa na šporetu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.