DASKA IZ TITANIKA PRODATA ZA 718.750 DOLARA Na aukciji bio i bič Indijane Džonsa i kostim Spajdermena

09:03

28.03.2024

Podeli vest:

Printscreen

Još od objavljivanja filma „Titanik“ 1997. godine, vodila se debata da li je daska bila dovoljno velika da primi i Leonarda Dikaprija i spase ga od smrti u ledenoj vodi. Prodaja je obavljena tokom aukcije rekvizita i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta „Planet Holivud“.

U blokbasteru Titanik, izmišljeni Džek, kojeg igra Leonardo Dikaprio, insistira da je daska – deo okvira vrata – dovoljno velika samo za njegovu ljubavnicu Rouz, koju igra Kejt Vinslet. Kasnije je umro u ledenom Atlantiku, a njegovo telo nestalo je u dubinama okeana.

U epizodi Razotkrivanja mitova iz 2012, režiser Titanika, Džejms Kameron, otkrio je da prima na desetine mejlova dnevno u kojima Rouz naziva „sebičnom“, a Džeka „idiotom“.

Ali on je stavio tačku na debatu, rekavši da je prema scenariju Džek morao da umre.

„Možda smo pogrešili i trebalo je da daska bude malo manja, ali tip je morao da umre“, rekao je reditelj.

Prema aukcijskoj kući „Heritidž aukšn“ daska, koja se često pogrešno smatra vratima, bila je rekonstrukcija komada krhotina spasenih posle tragedije broda 1912. godine.

A u vezi sa debatom o tome da li je mogla da primi oboje, aukcionari navode: „Okvir je dug oko 2,4 metra i jedan metar širok.“

Među ostalim rekvizitima koji su se našli na aukciji bio je i bič Indijane Džonsa koji je prodat za 525.000 dolara.

Kostim Spajdermena koji je nosio Tobi Megvajer prodat je za 125.000 dolara, dok je sekira koju je Džek Nikolson koristio u Isijavanju da provali vrata kupatila uz najavu „Evo, Džonija!“ obezbedila je isti iznos.

Na aukciji je prikupljeno 15,68 miliona dolara, što je čini jednom od najuspešnijih prodaja kolekcije rekvizita i kostima, saopštila je aukcijska kuća „Heritidž aukšn“.

(Pančevac/RTS)

SUDBINE: Supruga nestalog putnika i izvršnog direktora Stokton Raša potomak je bračnog para koji je bio na Titaniku! Pojavljuju se i u filmu Titanik VIDEO

PRONAĐENI OSTACI U OBLASTI OLUPINE TITANIKA PRIPADAJU NESTALOJ PODMORNICI: Nema preživelih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.