Vučić i ministri čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

11:27

30.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Vučić je u čestitki poželeo da Uskrs bude „vreme duhovnog preobražaja i prilika za povezivanje sa večnim istinama koje zbližavaju i ujedinjuju ljude“.

„Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje“, naveo je predsednik.

Čestitku je uputio i ministar odbrane Miloš Vučević koji je beogradskom nadbiskupu i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, poželeo da Uskrs donese „mir, sreću, dobro zdravlje“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели СНС Србија (@sns_srbija)

„Predstojeći praznik uskrsnuća nam pokazuje da smrt nema vlast nad životom. Radujmo se konkretnim znakovima nade, da možemo pobediti sve sukobe i podele i da otvorimo svoja srca prema onima kojima je to najpotrebnije. Želim vam da radost najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, vas i vaše najmilije ispuni toplinom i da Uskrs provedete u miru, ljubavi, sreći i duhovnom blagostanju“, naveo je Vučević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković poželeo je vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru da taj praznik provedu „u miru i ljubavi sa svojim najbližima“.

„Vama koji ovaj praznik, kao simbol novog početka i pobede života nad smrću, obeležavate po gregorijanskom kalendaru, želim pre svega dobro zdravlje i obilje radosti. Nek nam Uskrs osnaži hrišćanske vrline i podstakne na veće razumevanje, toleranciju i solidarnost u ovim vremenima izazova i iskušenja“, naveo je Selaković.

Uskrs po gregorijanskom kalendaru čestitali su i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

(Pančevac/Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.