BANATSKI BRESTOVAC: Počeli radovi na obnovi spomenika palim borcima

12:45

02.04.2024

Podeli vest:

Pančevac

 Počeli su radovi u vezi sa spomenikom palim borcima iz Drugog svetskog rata u Brestovcu. U toku je etapno rušenje obeležja, starog 70 godina, nakon čega će biti naprevljeno novo i potpuno identično.

Prema rečima člana Saveta lokalne Mesne zajednice i odbornika u Skupštini Pančeva Dragana Miričića nakon svih analiza odluku o tome doneli su stručnjaci.

– Oni su ocenili da je bolje da bude izgrađen nov spomenik sa istim dimenzijama. Uzgred, prema našim saznanjima i rečima Zavoda zaštitu spomenika prva smo Mesna zajednica koja je imala inicijativu i dobila saglasnost da u to investira, navodi Miričić.

On dodaje da je kao bivši predsednik brestovačkog Saveta MZ-a obezbedio sredstva i projekat; sadašnji prvi čovek sela Nenad Minić pokrenuo je nabavku, dok za samu inicijativu i komplikovani deo oko papirologije, koja nije ni u čijoj nadležnosti, zasluge pripadaju direktorki Javnog komunalnog preduzeća “Kombrest” Tatjani Cvetanović.

Spomenik su podigli Savez boraca i gradjani Brestovca 1954. godine, a na spisku poginulih partizana nalazi se i jedan meštanin nemačke nacionalne pripadnosti.

(Pančevac/Jordan Filipović)

BANATSKI BRESTOVAC Trebamo otresišta, jer je veliki problem kada blato iz njiva završi na putevima

BANATSKI BRESTOVAC: Dom kulture sutra organizuje besplatnu prolećnu radionicu za decu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.