PREVARA U SRPSKIM MESARAMA: Žena primetila kako nas zakidaju

08:21

14.04.2024

Podeli vest:

pexels-federico-arnaboldi

Pojedini potrošači u Beogradu tvrde da se neki mesari služe prljavim trikovima!

Naime, poznato je da su pojedini proizvođači hrane sa rastom inflacije smanjili gramažu nekih pakovanja, a povećali cene. Međutim, mnogi kupci su primetili i zakidanje na gramaži u mesarama što je posebno razbesnelo neke kupce. Većini potrošača ne pada na pamet da kod kuće premeravaju na vagi ono što su kupili, ali kako bi otkrili ovakve prevare to bi trebalo da urade.

Naime, na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava sa fotografijom suhomesnatih proizvoda kupljenih u jednoj mesari gde je naplaćeno po 100 grama, a kada je kupac izmerio kasnije uverio se da u pakovanju ima zapravo 78 grama.

– Da obratite ljudi pažnju, zakidaju ne merenju. Na kontrolnoj vagi u marketu izmereno po 78 grama. Nije prvi put da zakidaju. Žena se brani da je takva vaga. Na većoj gramaži se to teže primeti, ali na 100 grama je baš primetno – piše u objavi na kojoj se vidi da je 100 grama dimljenog vrata u mrežici platio 107 dinara, dok je 100 grama dimljene pečenice 93 dinara.

Mediji su u više navrata pisali da neki trgovci koriste mastan i težak papir u kome se mere i pakuju delikatesi odnosno jedan od starijih načina prevare kupaca je da prodavac potkrada potrošača tako što stavlja proizvod u veći i teži, masniji papir. Time, praktično prodaje papir umesto skupocenog proizvoda.

I kupci su istakli kako su primetili da prodavačica na pijaci na vagu stavlja veliku pomorandžu dok kupac ne gleda ili ne može da vidi onu stranu vage koja je preko puta tezge. Prevara dakle ima i kod pojedinih pijačnih prodavaca.

Takođe, iskusni kupci upozoravaju da ako primetite da je nešto omotano oko vage, ne treba da se ustručavajte da zatražite od trgovca da taj predmet skloni ili naprosto prođite dalje do neke druge tezge, piše Kurir.

Danas sunčano vreme, temperatura do 32 stepena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.