ZA KOLIKO JE ZAISTA SMANjENA UPOTREBA PLASTIČNIH KESA U TRGOVINAMA

15:23

28.04.2024

Podeli vest:

pexels

Upotreba plastičnih kesa u trgovini u Srbiji je za manje od godinu dana smanjena za više od 80 odsto, izjavio je  ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović.

“Svi smo svesni koliko je važno da brinemo o životnoj sredini, smanjimo otpad i promovišemo održivo poslovanje. U proteklom periodu smo zajedno radili na inicijativama koje su smanjile upotrebu plastike i smanjile otpad koji se generiše u ritejl industriji”, rekao je Momirović na konferenciji “Budućnost trgovine”.

On je naglasio da je veoma važno da ceo lanac snabdevanja prihvata nove trendove, za koje se zna da će pomoći u očuvanju životne sredine, kao što je izbegavanje plastike, reciklaža, upotreba regenerativnih i nezagađujućih materijala, kao i upotreba novih tehnologija.

“Trgovinski lanci znaju da će im usvajanje modela cirkularne ekonomije i odgovorno poslovanje pomoći da se povežu sa svojim kupcima i privuku nove potrošače koji sve više brinu o životnoj sredini”, naglasio je Momirović. Kako je dodao, trgovci moraju konstantno da budu deo dijaloga o novim modelima upravljanja otpadom, posebno ambalažnim, jer je trgovina most koji povezuje proizvođača i potrošača.

“Maloprodavci su oni koje potrošači uvek prve vide i prepoznaju kada se dešavaju promene”, rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine.

(Pančevac/Dnenvik/E. D.)

RADOVAN SE VRATIO U SVOJE RODNO SELO Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.