DOČEKAO GA VUČIĆ I DRŽAVNI VRH Kineski predsednik Si Đinping stigao u Beograd

22:09

07.05.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Avion kineskog predsednika, od granice su pratili srpski „migovi“. Na Aerodromu “Nikola Tesla“ u njegovu čast, postrojena je Garda Vojske Srbije.

Po izasku iz aviona, kineskog lidera i njegovu suprugu pozdravili su predsednik Aleksandar Vučić i njegova supruga te članovi Vlade Srbije.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić dočekao je na aerodromu „Nikola Tesla“ predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu profesorku Peng.


Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha – napisao je Vučić i dodao:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji. Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku.

Uz predsednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsednika Si Đinpinga na crvenom tepihu dočekala je delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

Si  se srdačno pozdravio sa Vučićem, a pre nego što je napustio aerodrom, održan je kratak kulturno-umetnički program.

Pred zvanicama na aerodromu članovi ansambla „Kolo“ u narodnim nošnjama su s državnim zastavama Kine i Srbije odigrali kolo pevajući „Igrale se delije“.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.