OLGA DANILOVIĆ U SUZAMA NAKON POBEDE! Srpkinja bolja od Danijel Kolins

19:05

30.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Srpska teniserka Olga Danilović uspela je da se plasira u treće kolo Rolan Garosa pobedivši Amerikanku Danijel Kolins rezultatom 6:7 (3:7), 7:5, 6:4. Danilović, koja se nalazi na 125. mestu VTA liste, uspela je da savlada 10. teniserku sveta posle meča koji je trajao dva sata i 35 minuta.

Prvi set je protekao u izuzetnoj izjednačenoj borbi, gde nije bilo brejkova, a Kolins je uspela da osvoji taj-brejk rezultatom 7:3. Olga Danilović je uspela da povede sa 3:1 u drugom setu, ali je Kolins preokrenula rezultat na 5:3. Ipak, srpska teniserka je uspela da napravi novi preokret i osvoji set rezultatom 7:5. U trećem setu, Danilović je uspela da ostvari pobedu, napravivši brejk u poslednjem gemu. Ovo predstavlja njen najveći uspeh na grend slemovima, nakon što je ponovila prošlogodišnji rezultat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Nakon meča, Olga je emotivno proslavila pobedu, ne skrivajući suze posle pozdrava sa publikom. Ova pobeda će joj doneti mnoge benefite, kako na sportskom, tako i na finansijskom planu. Finansijski, plasman u treće kolo Rolan Garosa doneće joj 158.000 evra, a ukoliko bi uspela da eliminiše i Vekićevu, zaradila bi neverovatnih 250.000 evra.Ovom pobedom, Olga je zaradila 170 VTA bodova, što će joj doneti značajan pomak na listi.

U narednom kolu, Danilović će igrati protiv Hrvatice Done Vekić, koja je u drugom kolu pobedila Ukrajinku Martu Kostjuk.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.