UTAKMICOM SA ŽELEZNIČAROM VOŠA SE DANAS VRAĆA NA „KARAĐORĐE“

08:40

14.09.2024

Podeli vest:

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Prvi put u novoj sezoni fudbaleri Vojvodine zaigraće u subotu na novom terenu stadiona „Karađorđe“. S druge strane terena biće pančevački Železničar, novajlija u superligaškom društvu, ali i najbolje plasirani tim na tabeli, što se učinka klubova iz Vojvodine tiče.

„Železničari“ imaju solidnu osnovicu da domaćinima zaprete, s obzirom na to da su u četiri gostovanja dva puta pobedili, tako da sa pobedničkim stavom i bez respekta stižu u Novi Sad.

Za to vreme, uporedo sa renovinarnjem terena i smenom trenera, u Vojvodini je sportski sektor, u skladu sa prošlogodišnjom praksom, sačekao smiraj prelaznog roka da bi u finišu izašao sa informacijama o značajnim pojačanjima pred nastavak prvenstva. Konačno je Angolac Depu, donedavno član portugalskog Žilvisentea popunio prazninu u špicu napada, nastalu zbog povrede Vukanovića i rekordnog transfera Ivanovića u engleski Milvol.

Pitanje je, međutim, koliko je trener Nemanja Krtolica spreman na rizik da igrača koji jeste ocenjen kao istinsko pojačanje, ali praktično bez treninga u novoj sredini, uvrsti u protokol za utakmicu opterećenu imperativom pobede po svaku cenu.

Uz Depua, Vošin kolektiv kvalitetniji je za vezistu Marka Mladenovića, stasalog u nemačkom Ajntrahtu, koga je svojevremeno srpski selektor selekcije do 17 godina Radovan Krivokapić predstavio srpskoj fudbalskoj javnosti pozivom pod zastavu za Evropsko prvenstvo u Izraelu, gde su momci plasmanom u polufinale postigli najznačajniji uspeh u istoriji srpskog fudbala u toj uzrasnoj kategoriji. Najsvežiji na spisku Krtolice je, kako je objavio portal Sportal, Zvezdino dete Nikola Knežević (21), član mlade srpske ereprezentacije, koji će dolaskom oplemeniti osiromašenu ponudu bonus igrača novosadskog superligaša. Pre dolaska u Vojvodinu ubeležio je i nastupe u Radu, Napretku i OFK Beogradu. Knežević igra na poziciji centralnog veznog igrača, ali sasvim korektno odgovara i na zahtevne pozicije ofanzivnog veznog, kao i veziste u defanzivi. Isti izvor navodi da on dolazi bez obeštećenja, s tim da bi od narednog transfera zarada između Vojvodine i Crvene zvezde bila pola-pola, po uzoru na dogovor prilikom prelaska Andrije Radulovića u istom smeru.

Vošin povratak na „Karađorđe“ i utakmica osmog prvenstvenog kola sa Železničarom je u subotu u 18 časova. Prenos je na kanalu Arena sport 2.

 

Besplatno na „Karađorđe“

Fudbaleri Vojvodine i članovi stručnog štaba pozivaju navijače da im se pridruže u sutrašnjem iskušenju sa Železničarom i da zajedno proslave povratak kući i oplemene ga pozitivnim rezultatom. Ulaz na tribine je besplatan

Istovremeno, Voša organizue humanitarnu akciju za pomoć u lečenju Nataše Minić iz Futoga. Na ulazima stadiona biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Svako ko donira najmanje 500 dinara dobiće i majicu sa natpisom „Dušan Tadić – Jedan od nas“. Posetioci mogu da se akciji pridruže i slanjem SMS sadržaja 1549 na broj 3030.

(Dnevnik/L. Bakmaz)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.