DR BOJAN VOJNOV ODRŽAO PREDAVANJE ŠETNJA JUŽNOBANATSKOM RAVNICOM: Cilj je unapređenje društvenog života starijih Dolovki i Dolovaca FOTO

11:04

06.03.2023

Podeli vest:

Dom kulture Dolovo

Dr Bojan Vojnov iz Dolova je u prostorijama Udruženja penzionera Dolovo u zgradi Doma kulture Dolovo, održao predavanje pod nazivom “Šetnja južnobanatskom ravnicom“.

Na predavanju prisutni su imali prilike da usvoje nova znanja i veštine o povratku prirodi i njenim darovima i blagodetima, kao i o resursima Deliblatske peščare u neposrednoj blizini Dolova.

– Cilj ovog predavanja bio je da se, kroz virtuelnu šetnju ravnicom, oslanjajući se na dosadašnja prikupljena znanja o lekovitom bilju, sagledaju nove mogućnosti za unapređenje društvenog života starijih Dolovki i Dolovaca, a kroz druženje u prirodi i sa prirodom, rekao je Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu.

U prvom delu predavanja, dr Bojan Vojnov je predstavljao prednosti blizine Deliblatske peščare Dolovu u kontekstu kulturno-turističkih potencijala Dolova. Uz prezentaciju, prisutni su imali prilike da pogledaju i dva tematska dokumentarna filma, autora dr Bojana Vojnova „Deliblatska peščara budućim generacijama“ i „U dolovima ravnice“.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.