PREDSTAVLJEN NOVI TRENER ŽELEZNIČARA Gaćinović: Došao sam u pravom momentu sa željom da ostavim trag u pančevačkom fudbalu

17:43

29.03.2023

Podeli vest:

GJ

Posle tri uzastopna poraza uprava fudbalskog kluba Železničar donela je odluku da smeni dosadašnjeg treenra Tomislava Sivića i da imenuje novog šefa stručnog štaba, a to je  Vladimir Gaćinović, poznato ime u fudbalskom svetu. Tim povodom predsednik FK Železničar Zoran Naunković je izjavio:

– Odlično smo odradili zimske pripreme i kao rezultat toga je i izuzetan start u prolećnom delu prvenstva gde smo vezali četiri pobede. Ušli smo potom u krizu igre i rezultata i doživeli smo tri uzastopna poraza, što je nedopustivo za jedan klub koji ima vioske ambicije. Poželeli smo sve najbolje dosadašnjem treneru Siviću i angažovali smo novog trenera sa željom da se ekipa što pre dobro „prodrma“. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su nam u ovo teško vreme za klub dali veliku podršku i navijačima koji su punili tribinu do poslednjeg mesta. Njima se i izvinjavam na lošim igrama u poslednjim utakmicama i obećavam da ćemo što pre opravdati poverenje. Pozivam ih da dođu na sledeću utakmicu i da nam daju podršku, a mi ćemo sve učiniti da im se odužimo pobedom, jer samo tako ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je ulazak u Super ligu – zaključio je Naunković.

Novi šef stručnog štaba Železničara Vladimir Gaćinović kaže da mu je drago što je opet u Pančevu i da pamti ovaj grad po lepim vojničkim danima iz 80-tih godina prošlog veka.

– Kad sam dobio poziv nisam imao dilemu, jer već smo imali  pre dve godine neke pregovore, ali nismo uspeli da sve utanačimo. Za trenera ne postoji dobar i loš trenutak da preuzme ekipu i ja smatram da da sam došao u pravom momentu sa željom da ostavim trag u pančevačkom fudbalu. Gledao sam neke Željine utakmice i sigurno ćemo neke stvari menjati, a ono što je očigledno ekipa je ušla u letargiju i mora se pod hitno mnogo toga uraditi na polju trčanja, agresivnosti i borbenosti. U subotu, po mom mišljenju, igramo odlučuijuću utakmicu koja mora da se dobije, nemam mnogo vremena za neke detalje, ali odluke ću doneti brzo i efikasno. Igrači moraju da povrate samopouzdanje, jer poseduju kvalitet i treba ga iskoristiti, a to u fudbalu nije uvek lako. Cilj se zna, a do njega ćemo doći napadačkom i modernom igrom, ne sumnjam da ćemo ga i ostvariti – zaključio je Gaćinović.

Železničar sledeću utakmicu igra već u subotu i to od 16 sati, a na SC Mladost stiže Loznica.

(Pančevac/G.J)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.