RAPSODIJA CRVENE ZVEZDE U MORAČI: Budućnost ponižena i u revanšu, crveno-beli idu u finale! VIDEO

22:05

23.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/AdmiralBet ABA Liga

Aktuelni šampion lakše nego što se očekivalo završio posao protiv Budućnosti.

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Oni su u polufinalu ostvarili dve ubedljive pobede protiv podgoričke Budućnosti.

Pre devet dana u beogradskom “Pioniru“ crveno-beli su slavili sa 38 poena razlike (93:55), a večeras su samo nastavili tu dominaciju i u “Morači“, gde su naneli novi debakl ekipi Budućnosti.

Na kraju, 97:56 za Crvenu zvezdu, koja sa 2:0 u pobedama stiže u finale, gde sada čeka boljeg iz predstojećeg dvoboja Partizana i Cedevita Olimpije.

Večeras je samo u prvoj četvrtini ekipa Budućnosti bila ravnopravan rival, čak i nešto bolji, jer je uglavnom bila u vođstvu, ali od početka drugog kvartala kola su im krenula nizbrdo i do kraja meča nisu uspeli da ih zaustave.

Luka Mitrović je obeležio prvo poluvreme sa 16 poena i pet skokova, a Budućnost je u prvih osam minuta druge četvrtine upisala samo četiri poena.

Zvezda je na poluvremenu imala 14 poena prednosti, bilo je 48:34 za crveno-bele, što je još uvek bila podnošljiva razlika za Podgoričane.

Ali, kada je za samo pet minuta igre u trećoj četvrtini ta razlika udvostručena, postalo je jasno da će Budućnost doživeti još jedan debakl i da Zvezda ide u finale.

Već u tim trenucima je deo navijača Budućnosti počeo da napušta dvoranu, ali Zvezda nije popuštala.

Razigrali su se u nastavku i Bentil, Ivanović, Marković, Zvezda je od početka druge četvrtine fantastično igrala u odbrani i razlika se konstantno uvećavala, opet do četrdesetak poena u korist Zvezde, kao i u prvom meču.

Na kraju, Luka Mitrović najfikasniji u Zvezdi sa 17 poena i 5 skokova za samo 11 minuta na terenu, Nemanja Nedović 13 poena, Martin 12, Vildoza 10.

Kod domaćih Igor Drobnjak 11 poena, O’Brajen 9, Kaba 8 poena i 7 skokova…

(Pančevac/Sportske)

DENVER OD NOĆAS IMA NOVU KOŠARKAŠKU LEGENDU! Na krilima Nikole Jokića, Nagetsi stižu do prvog istorijskog finala! VIDEO

KRAJ ZA KECMANOVIĆA: Britanac Drejper bolji od našeg tenisera u dva seta!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.