HORGOŠ: Krijumčarili muzičke instrumente, markiranu garderobu i lekove za potenciju

14:40

28.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Alo

Na graničnom prelazu Horgoš, carinici su u prikolici autobusa, koji je saobraćao na relaciji Pariz-Beograd, zaplenili muzičke instrumente vredne oko 17.000 dolara, ali i veću količinu garderobe poznatih brendova. U automobilu stranih registracija, kojim je upravljao muškarac na putu iz Turske u Nemačku otkriveno je 257 tableta za potenciju.

Mnogi letnje gužve na graničnim prelazima vide kao mogućnost da neopaženo prođu sa robom koju bi morali da prijave, ili pak uopšte ne bi smeli da je nose, jer veruju da je zbog velikog broja putnika i vozila kontrola slabija nego inače, što je naravno potpuno pogrešna pretpostavka, ukazuje se u saopštenju Ministarstva finansija, Uprava carina.

Na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, carinici su juče sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši vredne muzičke instrumente, kao i tablete za potenciju.

Kako se navodi, muzički instrumenti, čija je vrednost procenjena na oko 17.000 dolara pronađeni su prilikom detaljne kontrole na ulazu u zemlju, u prikolici autobusa koji je pun putnika saobraćao na relaciji Pariz-Beograd.

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, putnici autobusa rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag, što se ispostavilo kao tačno.

Tada je, kako navodi, Uprava carine, jedan od dvojice vozača prijavio jedan par patika “Moncler“, na koje je uredno platio uvozne dažbine, dok se drugi vozač zbog neposedovanja adekvatne dokumentacije za uvoz više od 100 kupaćih kostima i haljina robne marke “Shein“, istih odrekao u korist države.

Tokom daljeg pregleda koji je usledio carinici su u prikolici autobusa pronašli pet novih i polovnih klavijatura “Korg“ i “Yamaha“, kao i jednu novu digitalnu miksetu “Yamaha“, za koje se kao vlasnik prijavio drugi vozač.

Zaplenjeni i lekovi za potenciju

Gotovo istovremeno je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen automobil strane registracije, kojim je 41-godišnji muškarac sam putovao iz Turske ka Nemačkoj.

Mada je, kako saopštava Uprava carina, rekao da nema ništa što bi trebalo prijaviti, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u pregradama vrata carinici su pronašli 43 blistera sa 257 tableta leka za potenciju “Sildenafil Vegal Extra“.

U oba slučaja su protiv putnika pokrenuti prekršajni postupci do čijeg će okončanja neprijavljena roba biti zadržana.

(Pančevac/RTS)

POKRAJINSKA VLADA ODMAH REAGOVALA: Ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini 21 milion dinara za sanaciju štete od nevremena

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.