FOTO PRIČA SA PREOBRAŽENSKIH DANA Pogledajte kako je sinoć bilo kod Krsta, ko je gledao vezove a ko gurao lubenice! EVO UZ ŠTA SU SE ZABAVILI NAJVESELIJI

12:37

18.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

U pančevačkom naselju Gornji grad juče je svečano otvorena 9. manifestacija „Preobraženski dani“ koja je okupila brojne generacije Pančevaca koji su uz iće i piće proslavili ovaj dan i poželeli jedni drugima susret na sledećem jubileju.

Kraj Krsta je bio priređen prodajni bazar na kojem su bili uredno postavljeni štandovi.

Pančevac

Više od 20 udruženja iz Pančeva i okoline predstavilo je svoje radove i aktivnosti.

Pančevac

Vezovi na košuljama, narodne nošnje, ručno izrađen nakit, proizvodi od pustovane vune, domaći džemovi, unikatne tašne bili su mali deo bogate ponude udruženja.

Pančevac

Na jednom štandu su se čak mogle kupiti i majice sa natpisima rokenrol bendova.

Pančevac

Svečanom činu otvaranja prethodio je ekološki kviz za decu kao i zabavne dečje igrice na temu zaštite životne sredine.

Milan Šupica

Najmlađi su uživali i u pravljenju bunara od šapurina, guranju lubenice kroz čunjeve, skakanju u džakovima, presipanju bombona, a za najbolje su obezbeđene i lepe nagrade.

Milan Šupica

Negde oko 20 sati manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Mesne zajednice Gornji grad Branislav Gligorić koji se zahvalio na ukazanom poverenju i lepom dočeku.

Pančevac

Sveštenik Preobraženjske crkve Velimir Birmanac pozvao je građane da dođu i do Preobraženjskog hrama 18. avgusta kako bi uživali u duhovnoj muzici nekoliko horova.

Pančevac

Snežana Marjanov, predsednica Udruženja žena „Pančevke – Gornji grad” zahvalila se posetiocima na tome što iz godine u godinu u sve većem broju dolaze na Preobraženske dane.

Pančevac

Svečano otvaranje završeno je nastupom folklornih ansambala i koncertom pevača narodne muzike.

Milan Šupica

Manifestaciju organizuju Mesna zajednica „Gornji grad“, Udruženje žena ”Pančevke” Gornji grad u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

(Pančevac)

OTVORENI PREOBRAŽENSKI DANI: Više od 20 udruženja predstavilo svoje rukotvorine OD VEZENIH KOŠULJA DO ROKENROL MAJICA FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.