VRŠAC: Izložba „Osećam, zapažam, beležim“ otvorena do 26. oktobra

09:37

23.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Izložba „Osećam, zapažam, beležim“ koja predstavlja svojevrsna umetnička dela učenika Osnovnih škola „Paja Jovanović“, „Vuk Karadžić“ i „Olga Petrov Radišić“ otvorena je u Domu vojske u Vršcu. Ovaj spoj obrazovanja i kulture podržan je od strane Grada Vršca i Ministarstva prosvete.

U Vršcu u Domu vojske, svečano je otvorena izložba slika pod nazivim „Osećam zapažam,beležim“. Ova inspirativna izložba predstavlja dela talentovane dece osnovnih škola „Paja Jovanović“, „Vuk Karadžić“ i „Olga Petrov Radišić“ iz Vršca.

Oana Omoran, direktorka Osnovne škole  „Paja Jovanović“, s ponosom je istakla  zadovoljstvo zbog otvaranja ove izložbe koja je, kako kaže, rezultat projekta i partnerstva za pravilno i kvalitetno obrazovanje.

– Danas ćete imati priliku da vidite radove odnosno crteže učenika koji su učestvovali iz sve tri gradske škole. Projekat „Partnerstvo za pravilno i kvalitetno obrazovanje“ sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju u saradnji za Dečijom fondacijom “Pestalocija”, uz podršku Ministarstva prosvete i, naravno, uz podršku i angažovanje naše lokalne samouprave – rekla je Omoran.

Gradski većnik za kulturu Trajan Kaćina ističe da je ova izložba lep primer dobre saradnje između dva resora –  obrazovanja i kulture.

– Drago mi je što imamo toliko talentovane dece u našem gradu, i što kroz jedan ovakav projekat možemo videti nova lica, novu decu za koju nismo ni znali da imaju takve sposobnosti, i kao što možemo videti u okviru ove izložbe očigledno je da Vršac ima čime da se hvali. Čestitam svima koji su učestvovali i svima onima koji su uspeli da njihovi radovi budu ovde izloženi, ali i oni koji nisu učestvovali sugurno su se lepo proveli i nešto novo naučili – otkrio je Kaćina.

Izložba „Osećam, zapažam, beležim“ traje do 26. oktobra. Svi koji žele da vide zanimljive slike vršačkih učenika to mogu da učine u Domu vojske u Vršcu radnima danima od 10 do 12 časova.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PODRŠKA ŽENAMA KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ Otvorena kancelarija Udruženja Žena uz ženu čija je misija podizanje svesti o karcinomu dojke!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.