KADA SE SAGLASI I ŽIRI I PUBLIKA NA STARČEVAČKOJ TAMBURICI: Najbolji su bili muzičari iz Novog Sada, domaći sastav zauzeo treće mesto FOTO i VIDEO

11:06

08.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/FB
Na Dvadeset prvom Međunarodnom festivalu malih i srednjih tamburaških orkestara „Starčevačka tamburica” najbolji su bili muzičari iz Novog Sada i po oceni žirija i prema glasovima brojne publike.
Te večeri u dupke punoj sali pomenute starčevačke ustanove predstavilo se šest kvalitetnih tamburaških sastava iz zemlje i inostranstva, odnosno iz regiona, pa su, pored Srbije, svoje predstavnike imale i Slovenija, Hrvatska i Republika Srpska.
Nakon što je događaj najavio direktor Doma kulture Darko Ješić, a otvorila ga u ime generalnog pokrovitelja Grada Pančeva Marija Jević, usledili su nastupi svakog od orkestara u trajanju od po petnaestak minuta, veoma često praćeni aplauzima publike, koja je tako umela da isprati svaku dinamičniju numeru.
Nakon revijalnog mini-koncerta i podužeg većanja naposletku je predsednik žirija Zoran Bugarski proglasio najbolje, ali je pre toga pohvalio organizatore i konstantno napredovanje festivala.
Tako je, prema odluci stručne komisije, koju su činili takođe prekaljeni muzički pedagozi Petar Pavlov i Danilo Ninković, pobedio novosadski sastav pod nazivom „Zanatski”, drugi su bili gosti iz hrvatskog mesta Đakova, dok je, na opšte oduševljenje, treće mesto zauzeo domaći „Neolit”.
Pored toga, za najboljeg primaša je proglašen muzičar Josip Živčić iz Đakova, dok je nagrada za najistaknutijeg pevača, ustanovljena ove godine, otišla u ruke Denisu Zajcu iz grupe koja je u Starčevo došla čak iz slovenačkog Celja i imala privilegiju da svojim veselim nastupom otvori festival. Specijalno priznanje za mladu tamburašku nadu dodeljeno je Danijelu Žarkoviću iz Vojke.
Treba reći i to da se ovog puta i publika saglasila sa žirijem i ukazala poverenje gostima iz glavnog vojvođanskog grada. Na kraju se sve, kao po običaju, završilo druženjem u školskom holu.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.