JKP „ZELENILO“: Sa hladnijim vremenom počinje sadnja novih sadnica, a uskoro kreće i uređenje zelenih površina na gradskom keju

15:31

08.11.2023

Podeli vest:

Printscreen

Ove godine jesen je počela sa visokim temperaturama koje su odložile radove zaposlenima u JKP „Zelenilo“.  Uveliko se sadi jesenji rasad u gradu, a kada stignu prvi jutarnji mrazevi krenuće se i sa sadnjom novih sadnica, kažu nadležni iz Zelenila.

Zaposleni u JKP „Zelenilo“  ovih dana angažovani su na sadnji jesenjeg rasada. Treba posaditi 50 hiljada jesenjih sadnica koje su proizvedene u rasadniku ovog javnog komunalnog preduzeća. Prema rečima  Ženje Marinković, toplo vreme i visoke temperature za ovo doba godine odložili su radove koji su  već bili planirani za početak novembra.

„Ovo lepo vreme je odložilo radove u vrtu i sadnji drveća koja još nije počela jer, kao što vidite,drveće je još uvek na svom mestu, čekamo da ono opadne i krenu jutarnji mrazevi kako bi drveće pripremilo za jesenju sadnju, da ih iznesemo iz rasadnika. Ove biljke koje su u kontejnerima i saksijama  su već spremne za sadnju i mi čekamo kada ćemo ih usaditi na mesta koja su za to predviđena“, rekla je Marinković.

Jesen je i period godine kada se više ne razmišlja o zalivanju. Ipak, iz Zelenila savetuju da se nastavi sa zalivanjem, između ostalog i zbog vetra koji je dodatno isušio zemlju, i visokih temperatura za ovaj period godine.

„Zalivanje je obavezno u ovom periodu bez obzira što smo mi navikli da tokom jeseni zalivanje zamire, ipak visoke temperature i pojava vetra utiče na isušivanje biljaka i dubljih delova zemlje koji su suvi. Biljkama je neophodno zalivanje na svaka 2 do 3 dana ukoliko se ovakvi uslovi nastave“, rdodala je Marinković.

Do kraja godine još mnogo posla očekuje radnike JKP „Zelenilo“.  Počeće radovi na uređenju zelenih površina na gradskom keju, a radiće se i na poboljšanju vetrozaštitnog pojasa u gradu.

(Pančevac)

ZZJZ PANČEVO: U vazduhu detektovane niske koncentracije polena ambrozije, štira, četinara, čempresa i trava

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.