PRVI PUT U ISTORIJI: Predstavnik Holandije diskvalifikovan sa Pesme Evrovizije

19:20

11.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Švedska policija je istražila pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta koji se odigrao posle nastupa Josta Klajna u polufinalu u četvrtak uveče, stoji u saopštenju EBU-a.

Kako se spekuliše na društvenim mrežama, on je ušao u sukob nakon što mu je jedna osoba opsovala mrtve roditelje. Sve se dogodilo nakon konferencije za medije i njegovih reakcija na predstavnicu Izraela Eden Golan. Sedeo je u blizini Izraelke, a sve vreme je skrivao glavu ispod zastave svoje zemlje, na strani lica koja je gledala prema Eden. Kada je ona krenula da odgovara na pitanja, Jost se u potpunosti pokrio preko glave.

Dok pravni postupak teče svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi svoje učešće na takmičenju.

„Želimo da jasno stavimo do znanja da, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen nijedn drugi izvođač ili člana delegacije“, ističe se u saopštenju.

„Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju sigurnog i bezbednog radnog okruženja za sve učesnike na takmičenju. U svetlu ovoga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja“, zaključuje se u saopštenju koje je izdala Evropska radiodifuzna unija, organizator takmičenja.

Veliko finale 68. Pesme Evrovizije biće održano sa 25 pesama.

Holandski Javni servis AVROTROS se na društvenoj mreži Iks (nekada Tviter) oglasio povodom odluke EBU-a.

„Uzeli smo u obzir diskvalifikaciju od strane EBU-a. AVROTROS smatra diskvalifikaciju nesrazmernom i šokirani smo odlukom. Duboko žalimo zbog ovoga i naknadno ćemo dati detaljnije obrazloženje“, stoji u objavi.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.