TITULA ZA RUKOMETNU AKADEMIJU DINAMO

Odluka je pala prošlog utorka, u Hali sportova na Strelištu. U pravom derbiju dveju prvoplasiranih ekipa pančevački „akademci” su savladali Putince sa 26:19 i tako na najlepši način krunisali sjajnu sezonu.

11:17

27.05.2024

Podeli vest:

RK Dinamo Pančevo

Titula šampiona stigla je u Pančevo. Rukometna akademija Dinamo od jeseni će se nadmetati u višem rangu!

Odluka je pala prošlog utorka, u Hali sportova na Strelištu. U pravom derbiju dveju prvoplasiranih ekipa pančevački „akademci” su savladali Putince sa 26:19 i tako na najlepši način krunisali sjajnu sezonu.
Pred prilično velikim brojem gledalaca momci koje predvodi trener Nikola Janevski, iako je bilo evidentno da igraju u grču, uspeli su da ostvare jednu od najvažnijih pobeda na početku svojih karijera.
U prvom poluvremenu svoj tim je ka tituli predvodio sjajni Mateja Milovanović, koji se na kraju zaustavio na 10 postignutih golova, a onda je, posle odmora, komandu na terenu preuzeo fantastični Uroš Ignja. Bio je nerešiva enigma za rivala, rešetao je protivnički gol iz svih pozicija, da bi posle isteka 60. minuta u rubrici „golovi” pored njegovog imena stajao broj 11.
Gosti su se pokazali kao odlična ekipa, ali ipak nedovoljno dobra za Rukometnu akademiju Dinamo. Ovo je bila preteška sezona, jer je „akademiji” otišlo nekoliko igrača tokom zimskog prelaznog roka, zadesio ih je i peh jer se povredio Stevan Jojkić, jedan od najistaknutijih igrača, ali uspeli su svi oni koji su utkali sebe u ovaj sportski kolektiv, koji polako ali sigurno postaje pravi ponos Pančeva.
Šampionski pehar su podigli najpre momci koji su i najzaslužniji za to što će ovo laskavo priznanje krasiti vitrine Rukometne akademije Dinamo: Jovan Jevremović, Mateja Milovanović, Uroš Ignja, Mihajlo Nunić, Veljko Stamatović, Marko Rakić, Vanja Inić, Pavle Vulin, Ognjen Oberknežev, Ivan Distol, Bojan Grujica, Dimitrije Miletić, Nikola Šumonja, Nikola Stamatović, Dušan Radanović i Ognjen Velš.
Mladi i ambiciozni trener Nikola Janevski sjajno je složio kockice pobedničkog mozaika, a veliku podršku je imao i u Goranu Beliću, Branku Radanoviću i Ljubomiru Jovanovu.


Posebnu plaketu je zaslužio iskusni Ivan Distol, koji je znatno pomogao mladim momcima na putu do pehara.
Rukometna akademija Dinamo je vratila Pančevce u Halu sportova. Publika je gromoglasno pozdravila šampione, a ne treba sumnjati da će tako biti i od jeseni, u Prvoj ligi „Vojvodina”.
U poslednjem kolu, prošlog vikenda u Šidu, „akademci” su stavili tačku. Savladali su Radnički s 30:20.
Da sve bude još lepše za ovaj sportski kolektiv, najmlađa takmičarska ekipa kluba, dečaci od dvanaest godina, koje predvodi Miloš Kostadinović, nadmetaće se na Prvenstvu Srbije, koje će biti održano od 24. do 26. maja u Arilju.

(Pančevac/A. Živković)

PONOSNI NA PECU Džudista Tamiša Novaković sedmi na Evropskom kupu u Portugalu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.