NOVI SMER U MAŠINSKOJ ŠKOLI

Dojčinović: Upisaćemo 11 odeljenja sa 9 obrazovnih profila prvog razreda

21:38

12.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Učenici osnovnih škola naredne nedelje  polažu završni ispit, posle čega treba da upišu željenu srednju školu. Mašinska škola Pančevo ove godine će upisati 11 odeljenje, među kojima je i nov smer instalater vodovoda, grejanja i klimatizacije.

Na teritoriji grada Pančeva ima 10 srednjih škola  koje će ponuditi svoje obrazovne profile  svrešenim osnovcima. Mađu njima je i Mašinska škola Pančevo, koja osim četvorogidišnjih smerova ima i one koji traju tri godine, javlja RTV Pančevo.

Od nove školske godine  upisivaće se i deca na nov smer koji traje tri godine, a koji je nastao u saradnji sa  javno komunalnim preduzećima iz Pančeva, kaže Nenad Dojčinović direktor škole.

-Instalater vodovoda, grajanja, klimatizacije u saradnji sa našim  javno komunalnim preduzećima Vodovodom I Grejanjem ali sa drgim privrednicima koji su iskazali interesovanje za tim obrazovnim profilom. Mi ćemo upisati  15 učenika tog obrazovnog profila  to je dvojno odeljenje, biće operateri i instalateri a to je bilo omogućeno izmenama Zakona o dulanom obrazovanju, da pravimo srodna odeljenja. Dvojna ili trojna odeljenja sa po 10 ili 15 učenika, sa 2 ili 3 obrlazovna profila, rekao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Učenici će moći da biraju  obrazovne profile iz različitih oblasti. To su oblast rada mašinstvo i obrada metala, oblast saobraćaja i elektrotehnika. Tu su i obrazovni profili na kojima školovanje traje tri godine . U Mašinskoj školi Pančevo već dugi niz godina đaci pohađaju nastavu kroz  dualno obrazovanje.

– Upisaćemo 11 odeljenja sa 9 obrazovnih profila prvog razreda. Što se tiče dualnog obrazovanja značajno što će od ove godine biti subvencija što je odobrila  Vlada Srbije  na predlog Kancelarije za dualno obrazovanje da će deca koja su na dualnom modelu biti stimulisana sa po 5.000 dinara svakog meseca uz platu, rekao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Zanteresovani učenici i njihovi roditelji mogu da posete Mašinsku školu i detaljno se upoznajusa smerovima koje nudi ova obrazovna ustanova. takođe ih očekuje i virtuelni obilazak na sajtu škole kaže Nenad Dojčinović.

(Pančevo)

OŠ „Đura Jakšić“: Besplatno obrazovanje odraslih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.