Ko će naslediti Brendino bogatstvo? Pre 26 godina glumila Pru u seriji „Čari“, dan pre smrti se razvela

19:00

21.07.2024

Podeli vest:

printscreen/IN

Poznata američka glumica Šenon Doerti preminula je ove nedelje posle dugogodišnje borbe sa rakom dojke. Svetsku slavu ali i bogatstvo stekla je igrajući u popularnim serijama „Beverli Hils 90210“ i „Začarane“. Dan pre smrti razvela se od svog trećeg muža, a iza sebe je ostavila majku i brata sa porodicom, te se sada u javnosti raspravlja ko će naslediti njeno bogatstvo i koliko je ono zapravo.

Tokom procesa razvoda, nekoliko nedelja pre smrti, Šenon je podnela izjavu o svojim prihodima i troškovima. U ovom dokumentu je otkrila da je u proseku zarađivala 21.000 dolara mesečno, ali je rekla da će se to dramatično smanjiti kada se serija „Začarane“ skine sa striminga ovog meseca.

Dalje je navela da je imala 251 hiljadu dolara u banci i još milion i 880 hiljada dolara u akcijama odnosno obveznicama kao i novca od svoje tužbe sa osiguravajućom kompanijom zbog štete koja je naneta njenom domu u Kaliforniji. Glumica je rekla da ima nekretninu u vrednosti od 3 miliona dolara kao i da njena kuća u Malibuu vredi 6 miliona dolara, ali da duguje 3 miliona dolara za hipoteku te da ima dodatnih 134 hiljade dolara penzije.

Njeni mesečni troškovi iznosili su 53 hiljade dolara i uključivali 20 hiljada dolara za hipoteku, 3 hiljade i šesto dolara poreza na imovinu, 4 hiljade dolara za održavanje i popravke, 1.348 dolara za obroke u restoranima, 1.446 dolara za pranje veša i čišćenje, hiljadu i šesto dolara za odeću i druge troškove. Takođe, navela je da duguje 150 hiljada dolara za SBA kredit (kredit za male privrednike) i još 170 hiljada dolara svojim advokatima za razvod.

U proteklih nekoliko meseci, Šenon je optužila bivšeg muža da je odbio da preda svoje informacije koje su njoj bile potrebne zbog razvoda. Konkretno, ona je tvrdila da nije uspeo da preda važne informacije o svojim prihodima i umetnosti koju prodaje.

– Tokom braka, posebno u kasnijim godinama naše veze, Kurt je zarađivao nekoliko miliona dolara godišnje. Napravio je ime u svojoj industriji – rekla je Šenon.

Dodala je da je njegova prosečna godišnja zarada za poslednje tri godine braka bila 672.916 dolara dok je njena prosečna godišnja zarada za isti vremenski period bila 259.708 dolara.

– Moji mesečni troškovi prelaze 54 hiljade i šesto dolara. U 2023.  godini samo moji medicinski troškovi bili su 21.640 dolara. Pošto ove godine nisam radila, više neću imati pravo na sindikalno zdravstveno osiguranje i ova brojka će se dramatično povećati – rekla je ona.

Istakla je da, dok ona nije mogla da radi i dok je snosila ogromne medicinske troškove koje ne pokriva osiguranje, njen tadašnji suprug je koristio avion, trošio hiljade dolara u medicinskim spa centrima, prodavnicama nakita, Gučiju i na letove za svog „agenta“, dok  je istovremeno tvrdio da nema dovoljno sredstava da je izdržava.

– Šenon je glumica. Uživala je u svom uspehu u glumi pre ovog braka. Zbog zdravstvenih problema, ona je uglavnom nesposobna za rad i nema izglede za buduće zaposlenje. Danas je skoro sav izvor njenih prohoda preostali prihod od glumačkog posla koji je obavljala pre ovog braka. Većina njenog preostalog prihoda je od serije „Začarane“. Međutim, ova serija se više neće emitovati ni na jednoj većoj platformi za striming nakon 30. juna 2024. Kao rezultat toga,  budući preostali prihod će se dramatično smanjiti – dodala je tada advokat sada pokojne Šenon, preneo je Jahu Entrtejnment.

Nije poznato koliko je zapravo novca imala poznata glumica kada je preminula. Prema navodima nekih medija, njeno bogatstvo se procenjivalo na 5 miliona dolara.  U seriji „Beverli Hils 90210“ pojavila se u 111 epizoda i za svaku je, navodno, bila plaćena 17.500 dolara. U seriji „Začarane“ pojavila se u 67 epizoda i za svaku je navodno dobila po 75 hiljada dolara.

(Telegraf Biznis)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.