Hitna sanacija pešačkog mosta na Slapovima Sopotnice: Velika ulaganja u turističku atrakciju kod Prijepolja

15:59

24.07.2024

Podeli vest:

RINA

Prijepolje/Beograd –Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisali su ugovor o sanaciji kolosko-pešačkog mosta u zaštićenom prirodnom području – Spomenik prirode „Slapovi Sopotnice“ kao i povezivanjem sa vidikovcem koji je finasiran sredstvima ovog ministartsva u prethodnoj godini.

– Projekat ima za cilj unapređenje infrastrukturne povezanosti i razvoja zaštićenog prirodnog područja, kao i zaštitu životne sredine”, kaže predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Ukupna vrednost projekta iznosi 3.023.110,40 dinara, od toga država je izdvojila 2.418.110,40 dinara, dok je učešće opštine Prijepolje 605.000,00 dinara.

Ministarka Irena Vujović je objasnila da je opština Prijepolje dobila sredstva nakon što je na javnom konkursu kandidovala kvalitetan projekat.

Ona je istakla da će u zaštitu prirodnih dobara u 2024. godini, putem aktuelnog konkursa, ali i uključujući redovno subvencionisanje zaštićenih područja, biti uložena najveća sredstva do sada – oko 600 miliona dinara.

(Pančevac/RINA)

Verujući narod Prijepolja ne odustaje: Svetinja u Crkvenim Tocima zablistaće punim sjajem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.