Vučić: Napravili ste pobednike od svakog od nas

Čestitam vam pobede i medalje i zahvaljujem vam se što ste taj lični uspeh podelili sa svima nama, učinivši ga našim, zajedničkim.

21:28

12.08.2024

Podeli vest:

Instagram/buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskim sportistima na uspehu na Olimpijskim igrama u Parizu i istakao da je cela zemlja ponosna na njih i da se zahvaljujući njihovim uspesima popela na sam vrh.

Vučić je na početku obraćanja istakao da je obavljati dužnost predsednika najčasnija dužnost, da ima i bezbroj problema, ali i da ima najlepših trenutaka, a ovo je, kaže, jedan od njih.

„Ima i najlepših trenutaka koje nikada nećete zaboraviti. Ovo je jedan od tih i danas je najlakši posao na svetu“, rekao je Vučić i čestitao pobede i medalje i zahvalio sportistima na tome što su svoj lični uspeh podelili sa svima nama.

– Obavljati dužnost predsednika Srbije je najčasnija dužnost i ponosan sam na to. Ima bezbroj problema, ali ima i najlepših trenutaka koje nikada nećete da zaboravite. Ovo je jedan od tih. Danas je najlakši posao na svetu. Čestitam vam pobede i medalje i zahvaljujem vam se što ste taj lični uspeh podelili sa svima nama, učinivši ga našim, zajedničkim.

Čitava jedna zemlja, njenih 7 miliona ljudi, ne samo što su osetili ponos i neizmernu radost, nego su se, zahvaljujući vama, popeli na sam vrh, onaj sa koga čitav svet, pobeđeni izgleda ne tako veliko, ni tako nedostižno. Napravili ste pobednike od svakog od nas. Pomogli ste nam da verujemo da možemo sve i da ne postoje nemoguće misije. Da li smo mogli više? Verovatno smo morali. Gledaćemo da u budućnosti bude i više. Već se spremamo za Los Anđeles, to Novače važi i za vas – rekao je Vučić.

Obraćanje Božidara Maljkovića
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković kazao je da će sportisti videti šta su uradili tek kad izađu na balkon.

– Da smo mogli bolje, mogli smo. Imali smo i nesreću da ukinu karate, gde bi Prekovićka jednom nogom pobedila, da se Topićeva povredi, nepravda prema bokserki, možda zato što ima rusko prezime… Srbija mora da uradi rekonstrukciju svog sporta. Nekada je trener bio sinonim kluba. Milan Ribar – svi smo znali da je to Železničar, Žeravica – Partizan… Moramo da razvijamo trenere. U mom sportu su preuzeli Grci. Ja sam bio slab iz matematike, ali da kažem da od ovih momaka i devojaka – 29 njih nosi medalju oko vrata. To je veliki uspeh za zemlju kakva je Srbija – rekao je Maljković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.