Druženje mališana iz vrtića ,,Ljiljan“ i ,,Zabavnik“ tokom leta: Pančevački vrtići rade po sistemu dežurstva

08:41

20.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Pančevački vrtići tokom leta rade po sistemu dežurstva tako da u avgustu rade vrtići koji su bili zatvoreni tokom jula. U vrtiću „Ljiljan“ borave mališani i iz vrtića Zabavnik i svakodnevno ima oko stotinjak dece u vrtiću.

Zanimljivo je kada tokom leta provodite vreme sa svojim vršnjacima u omiljenom vrtiću. To smo mogli da se uverimo u vrtiću „Ljiljan“ PU „Dečja radost“, gde osim dece iz ovog vrtića borave i mališani iz „Zabavnika“. Svima je interesantno, imaju mogućnost da svako radi šta ga zanima, deo vremena provode napolju, a deo u svojim sobama.

– Najviše volim da crtam, da se igram i volim kada jedem ovde. Volim da dolazim u vrtić, a najbolja drugarica mi je Kalina, rekla nam je devojčica Lana

– Volim da crtam, jedem i družim se u vrtiću. Najvišem volim da crtam, kaže devojčica Kalina

– Ja u vrtiću jedem, igram se i spavam i navjiše volim da jedem pasulj, kaže dečak Žarko

– Ja najviše volim da se jurkamo. Volim i da ređam kocke i to je veoma zanimljovo, kaže dečak Lazar

Vrtić Ljiljan nije radio tokom jula, pa dežura u avgustu, kaže Adela Moconja, glavni vaspitač u Ljiljanu. Oni tokom ovog meseca brinu i o mališanima iz Zabavnika, a borave deca svih uzrasta.

– Dolaznost dece jaslenog uzrsta je oko 25, dolazi oko 70 dece uzrasta od 3 do 7 godina. Raspoređeni su po uzrastima u sobama, uglavnom tokom pre podneva budu napolju dok to dozvoljavaju vremenski uslovi. Posle se povučemo u sobe gde se oni igraju, crtaju ili rade šta im se dopada. Oni imaju priliku da rade šta njih zanima, istražuju, mi im menjamo materijale, igračke, ponudu, a njihovo je da od toga izaberu šta im se dopada i da u skladu sa svojim interesovanjim popune vreme, kaže Adela Moconja.

Sa početkom nove školske godine svi vrtići u sklopu PU „Dečja radost“ počeće da rade uobičajeno. Vrtić „Ljiljan“ specifičan je i po tome što samo oni rade i u popodnevnim satima kako bi izašli u susret roditeljima koji rade do kasnih večernjih sati.

(Pančevac/RTV Pančevo)

RODITELJI, ROK ZA PRIJAVU ISTIČE 15. SEPTEMBRA: Evo ko ima pravo na regresirani boravak dece u pančevačkim vrtićima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.