Sa 27. pančevačke Fijakerijade: Pehari najboljima

Pogledajte kako je bilo na jednom od najlepših događaja „Preobraženskih dana” u Gornjem gradu

13:48

20.08.2024

Podeli vest:

Pančevac / Milan Šupica
Retko se viđa: višepreg Kovinca Đurice Poznana

Fijakerijada u okviru „Preobraženskih dana” u Gornjem gradu jedan je od najlepših događaja ove manifestacije. Raduju se i deca koja učestvuju, i deca koja gledaju, a dive se i odrasli konjima, kojih je nažalost sve manje, jer je potrebno i dosta vremena i dosta novca za njihovo izdržavanje i treniranje. A da je i u štalama i kod gornjana sve manje mesta za ove prelepe životinje, govori i to što među nagrađenima na tek završenoj 27. fijakerijadi u subotu, 17. avgusta, čiji je domaćin bio Konjički klub „Pančevac” na Gradskom hipodromu, nije bilo nijednog Pančevca.

Zato je, pored toga što su najsimpatičniji, razlog da se svakom detetu vozaču dodeli pehar i to da se najmlađi osokole da nastave tradiciju odgoja konja u seoskim sredinama.

A ljubav, ali bogami i ulaganje u svoje konje, dokazali su ovom prilikom, u konkurenciji 29 zaprega, pre svega Đurica Poznan iz Kovina, koji je nagrađen za jednopreg, četvoropreg i višepreg, kao i porodica Višnjički iz Crepaje, s nagradama za dvopreg i četvoropreg.

Pored Đurice Poznana, koji je osvojio drugo mesto u kategoriji jednoprega, prvo mesto je pripalo Aleksandru Vukeliću (Stari Banovci), a treće Stevanu Bekvalcu (Kać). U dvopregu je najbolji bio Aca Kuzmanov (Elemir), a sledili su Dejan Šerbedžija (Novi Karlovci) i Kosta Višnjički (Crepaja). Za najboljeg u kategoriji troprega proglašen je Nedeljko Mirkov (Novo Miloševo), drugi je bio Đurica Poznan, a treći Nemanja Obrić (Obrež). Četvoropreg Žanet Ambruš (Bačko Gradište) ostavio je najbolji utisak, drugi je bio fijaker Dušana Višnjičkog (Crepaja), a treći Đurice Poznana, koji je osvojio titulu i kao višepreg. A to što je u ovoj kategoriji bio i jedini učesnik, dovoljno govori o tome koliko je teško i retko držati više konja u svom domaćinstvu.

(Pančevac)

10. Preobraženjski dani u Pančevu: Bogat program i lepe nagrade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.