BARANDA: Renovirane i adaptirane prostorije u školskom objektu Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“

08:44

22.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Predsednica opštine Opovo Anka Simin Damjanov obišla je renovirane i adaptirane prostorije u školskom objektu Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi. Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojovdone u iznosu od 31, 4 miliona dinara škola u Barandi dobila je nove učionice i trpezariju.

Sve je spremno za početak nove školske godine u izdvojenom odeljenju “Olga Petrov” u Barandi. Ova škola dobila je je nove prostorije koje je obišla Anka Simin Damjanov predsednica opštine Opovo. Nakon obilaska predsednica je izrazila zadovoljstvo realizovanim projektom i istakla da je ulaganje u obrazovanje i decu jedan od prioriteta lokalne samouprave.

-Škola u Barandi je dobila novu trpezariju za užinu učenika u prizemlju i nove učionice na spratu i potkrovlju. Cena ovog projekta je 31,5 miliona dinara a kompletna sredstva su obezbeđena od strane Uprave za kapitalna ulaganja kojima se i ovoga puta u ime naše lokalne samouprave zahvaljujem, jer mi ovako velike projekte iz našeg izvornog budžeta ne bismo sami mogli da finansiramo.Ulaganja u prosvetu i u našu decu su od krucijalnog značaja za razvoj našeg društva u celini što je i jedan od važnih prioriteta, rekla je Anka Simin Damjanov.

Za sve učenike ali nastavnike veoma je značajno što je škola dobila nove prostorije, jer ništa nije ulagano u zgradu od izgradnje, rekla je učiteljica Nada Kljajić.

– Školi je uvek falila jedna učionica, falila je i trpezarija. Sa ovim radovima koje je uradila opština i hvla im na tome, mi smo sada to sve dobili. Dobili smo još dve ekstra prostorije, kompjutersku salu i još jednu malu prostoriju koju će koristiti deca koja se nalaze u specijalnom odeljenju.

Predsednica opštine Opovo Anka Simin Damjanov obišla je školu zajednosa svojim saradnicima, ispred škole u Barandi dočekali zamenik direktora Dorel Marijanu, učiteljica Nada Kljajić i pedagoškinja Sara Rauh.

(Pančevac/RTV Pančevo)

GLAS OPOVA Od ponedeljka radovi na mostu između Barande i Čente, totalna obustava saobraćaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.