Pop i hodža zajedno igraju užičko kolo: Fenomenelan momenat na jednom privatnom veselju zabeležen u Priboju

12:46

05.09.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Priboj – Opština Priboj je mesto u kojem već decenijama složno žive Srbi i Bošnjaci. Ova multietnička sredina na najbolji način pokazuje da sloga i prijateljstvo mogu biti zvezde vodilje bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Proslava povodom 20 godina uspešnog rada firme uglednog privrednika Milka Janovića postala je simbol zajedništva i harmonije. Na ovom veselju, prisutni su imali priliku da vide kako se pop i hodža zajedno upuštaju u užičko kolo, pružajući dodatnu dimenziju slavljeničkoj atmosferi.

– Pribojski privrednik odlučio je da proslavi važan jubilej svog uspešnog poslovanja. Među brojnim zvanicama bili su i verski činovnici pop Marko Papić i imam Samir ef. Gibanica. Kada se prvi ton užičkog kola začuo, obojica su, u punom duhu veselja, kročili na podijum zaigrali. U trenutku kada su njihovi koraci savršeno usklađeni zaigrali zajedno, prisutni su osetili kako se između njih i okupljenih stvara most od harmonije i poštovanja, kaž za RINU jedan od gostiju.

Fotografi na ovom veselju uslikali su ovaj nesvakidašnji momenat, a fotografija je kao i sam prizor u kom su mogli da uživaju prisutni, naišla na pravo oduševljenje.

(Pančevac/RINA)

Ova srpska planina obara sve rekorde: Za prvih šest meseci u ovoj godini Zlatibor posetilo više od pola miliona ljudi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.