Bajina Bašta postaje srpska Antalija: Gradi se multifunkcionalni sportski objekat, pravi raj za pripreme

12:40

18.09.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Bajina Bašta – Razvoj turizma u Bajinoj Bašti, zahvaljujići velikom prirodnom bogatstvu poslednjih godina nezaustavljivo se kreće uzlaznom putanjom, a dokaz tome jesu i brojni oboreni rekordi kad je u pitanju broj posetilaca. Ova opština smeštana u podnožju Tare i na obalama Drine, sada se polako okreće i razvoju sportskog turizma i krenulo se u velika ulaganja kad je u pitanju sportska infrastruktura jer je veliki broj sportskih ekipa izrazio želju da upravo tu obave svoje pripreme.

– Ušli smo u projektovanje novog multifunkcionalnog sportskog objekta i preprojektovanje celog sportskog centra u srcu Bajine Bašte, kako bi se maksimalno iskoristio prostor u skladu sa najnovijim trendovima, zahtevima sportista i potrebama lokalnog stanovništva. U avgustu prošle godine potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa sa multifunkcionalnim objektom u Bajinoj Bašti. Ugovor su potpisali predstavnici opštine Bajina Bašta i UNOPS-a, koji je podržao ovaj projekat kroz program EUPRO+ u ukupnoj vrednosti od 61.625 američkih dolara, dok je učešće opštine 10.875 dolara, kažu za RINU u TO Tara-Drina.

Potpisanim Ugovorom predviđena je izrada projektne dokumentacije za parterno uređenje i izgradnju multifukcionalnog objekta u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Braća Milutinović“ nazvanog po čuvenim fudbalerima poteklim iz gradića u Podrinju.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovaj projekat priveli kraju. U prethodnih nešto više od godinu dana sprovedene su sve projektom predviđene aktivnosti i došli smo do finalnog koraka, a to je izdavanje građevinske dozvole. Sve faze realizacije granta su uspešno sprovedene: pripremne aktivnosti, izrada projektnog zadatka, izrada katastarsko-topografskog plana, izrada projektne dokumentacije, tehnička kontrola izrađene projektne dokumentacije. Ušli smo u završnu fazu projekta i uskoro očekujemo i pribavljanje građevinske dozvole, čime bi čitav proces bio i konačno zaokružen”, kaže Obrad Pavlović, koordinator projekta i rukovodilac sektora turizma u TO „Tara-Drina“.

Posle izdavanja građevinske dozvole slede poslovi na obezbeđenju finansijskih sredstava, a kroz projekat je predviđena mogućnost da se radovi obavljaju po fazama. Iz TO „Tara-Drina“ se nadaju da će već tokom sledeće godine moći da se uđe u rekonstrukciju sportskog centra kako bi MOSI 2026 koje se održavaju u Bajinoj Bašti dočekali sa bar delimično obnovljenom sportskom infrastrukturom.

(Pančevac/RINA)

Inovatori iz Čačka ruše sve granice, ovaj izum je svetu preko potreban

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.