VEČE POSVEĆENO KULTURI ROMA U CREPAJI: Odlična prilika da se građanima približe različite kulture u Banatu

08:58

25.09.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U okviru manifestacije Dani romske kulture u Banatu u Crepaji je održano veče posvećeno tradiciji i kulturi Roma. Poseban gost ove večeri bila je pesnikinja Maja Jovanović kao i mladi muzičar Dejan Jovanović.

U Crepaji je održano veče posvećeno tradiciji i kulturi Roma u okviru manifestacije Dani romske kulture u Banatu, a u organizaciji Udruženja građana Romski centar Crepaja. Osim izložbe umetničkih slika, posetioci su prisustovali i promociji knjige pesama romske književnice Maje Jovanović. Prema njenim rečima, ovakve književne večeri odlična su prilika da se građanima približe različite kulture u Banatu.

Romska zajednica na prostorima Banata kao i cele Srbije trudi se i radi na očuvanju romskog jezika i tradicije i jako je jako bitno da položaj celokupne zajednice poboljšamo kroz obrazovanje, istakao je Miroslav Novakov, predsednik Udruženja građana Romski centar Crepaja.

Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, u saradnji sa Mesnom zajednicom Crepaja i Domom kulture Mita Živkov Lala iz Crepaje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

FESTIVAL JABUKA U CREPAJI Tomaš pohvalio sve dame za organizaciju manifestacije za pamćenje

 

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.