EVO PRILIKE ZA NEZAPOSLENE: NSZ raspisala 12 javnih poziva, većina traje do 29. novembra

09:46

30.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac/Milan Šupica

Osobe koje aktivno traže posao u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijala Pančevo, mogu da se upoznaju sa konkursima koji su trenutno aktuelni. Većina poziva je otvorena do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom otvoren do 31.decembra.

Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine raspisala je 12 javnih poziva putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno oko 200 nezaposlenih lica sa teritorije koju obuhvata filijala Pančevo. Dodatna sredstva za sprovođenje ovih mera obezbeđena su i od strane lokalnih samouprava kako kroz zajedničko finansiranje, tako i kroz samostalno finansiranje uz tehničku podršku NSZ.

– Kao i predhodnih godina težište je na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih lica u koje spadacu mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama, lica bez zavšenog srednjeg obrazovanja i lica koja su završila funkiconalno osnovno obazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi i Romkinje, osobe sa invaliditetom, korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 mesece kao i žrtve porodičnog nasilja, rekla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo .

Prema rečima direktorke Jelene Šinik većina javnih poziva otvorena je do 29 novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31 decembar 2024 godine.

– Javni poziv za dodelu subvenicija sa samozapošljavanje zatvoren je 15 maja i ugovori su potpisani sa korisnicima naših usluga dok je javni poziv za učešće u finansiranju mera obuka za potrebe poslodavaca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra ove godine, rekla je Jelena Šinik – direktorka NSZ filijala Pančevo .

Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva dostupne su na internet stranici www.nsz.gov.rs, putem zvaničnih stranica na društvenim mrežama kao i u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje.

(Pančevac/RTV Pančevo)

REZULTATI KONKURSA IZ KULTURE: Od koncerata, stripa, do seoskih slava

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.