NAJVAŽNIJA VOŽNJA: I ove godine uspešno poslata velika poruka na Tamiškom keju

13:01

07.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Facebook: ZJZ

U našem gradu biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku”, po peti put, održana je na Tamiškom keju. Zavod za javno zdravlje zajedno sa sugrađanima, sa ženama koje su pobedile rak dojke i sa učenicima i profesorima Gimnazija Uroš Predić Pančevo i Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo uveličali su ovaj humanitarni događaj.

– Ovom biciklističkom vožnjom podsetili smo sve žene na značaj redovnih preventivnih pregleda, sve sugrađane na značaj fizičke aktivnosti i pružili smo podršku svim ženama koje se bore protiv raka dojke.

Akciju Daj pedalu raku svake godine organizuje udruženje Milica Zenski Centar, u saradnji sa partnerima u više gradova u regionu. Ove godine je obeleženo 10 godina postojanja regionalne kampanje.

Kampanja je i ove godine imala institucionu podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, kao i podršku udruženja pacijenata, biciklističkih klubova, lokalnih samouprava, zdravstvenih ustanova i institucija, društveno odgovornih kompanija i institucija u preko 30 gradova Srbije, Slovenije i Hrvatske, Severne Makedonije.


Grad Pančevo je i ove godine, tačno u podne, bio deo ove regionalne manifestacije.

(Pančevac)

U SUBOTU SVI NA KEJ Biciklistička vožnja podrške “Daj pedalu raku” od 12 sati

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.