USPEH NAŠEG PANČEVCA NA „SRBIJA RELIJU“, BORKOVIĆEV TREĆI UZASTOPNI TRIJUMF!

11:47

04.10.2022

Podeli vest:

Oboreni novi rekordi.

Konkurencija vozača iz pet zemalja.

Naš sugrađanin Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 55. „Srbija reli“ i tako ušli u istoriju automobilizma kao jedina srpska posada koja je tri puta trijumfovala na najprestižnijem regionalnom takmičenju. Borković je u svom automobilu „Škoda Fabia P5 Evo“ ostvario najbolje vreme na deset od dvanaest brzinaca i tako obezbedio ubedljivu pobedu u generalnom plasmanu. Srpski as drži i rekorde svih etapa ovog takmičenja, pa je i na 55. „Srbija reliju“ pomerio svoje granice i oborio lične rekorde na šest brzinaca.

Uprkos velikoj konkurenciji, koju je činilo 35 posada iz pet zemalja, Borković je već u prvoj trci napravio prednost od jednog minuta i 37 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu, koju su činili bugarski vozači Stajkov i Kadir.

Vozač NIS-Petrol rejsing tima ponovio je uspeh iz 2019. i 2020. godine i treći put podigao pehar na takmičenju koje se boduje i za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat naše zemlje.

– Presrećan sam što sam doneo još jednu pobedu Srbiji! Neverovatan je osećaj voziti pred svojom publikom i puno mi je srce što sam uspeo da ispunim očekivanja i treći put osvojim „Srbija reli“. Veliku zahvalnost dugujem mojim sponzorima, NIS-Petrol rejsing timu, Eurosol timu, ali i neverovatnim navijačima na podršci. Čestitke i mom suvozaču Igoru Markoviću, bez koga ovo ne bi bilo moguće – rekao je Dušan Borković posle nadmetanja.

Pančevački automobilski as uputio je zahvalnost i svom dugogodišnjem partneru Auto-moto savezu Srbije i predsedniku Dejanu Stojiću, koji se kao i NIS-Petrol rejsing tim svake godine trudi da podigne automobilizam na još viši nivo i opravda očekivanja Svetske automobilske federacije FIA.

– Bili smo mudri, strpljivi i pametni. Dušan je još jednom pokazao koliko je kvalitetan vozač i zašto je veliki šampion. Odlično smo kontrolisali situaciju na stazi i, sem jednog manjeg proklizavanja, sve je bilo besprekorno. Zahvalio bih organizatorima na sjajno obavljenom poslu, sve je funkcionisalo u najboljem redu – istakao je Borkovićev suvozač Igor Marković.

Tokom dva dana takmičenja voženo je dvanaest brzinaca ukupne dužine 151,04 km, dok je dužina itinerera bila 536,89 kilometara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.