VELIKI USPEH FILMA SVETA PETKA – KRST U PUSTINJI: Reditelj Hadži-Aleksandar Đurović osvojio nagradu Crystal Pine Award

13:48

13.10.2022

Podeli vest:

Foto: YT

Na upravo završenom 10. Međunarodnom festivalu zvuka i filmske muzike, reditelj Hadži-Aleksandar Đurović osvojio je nagradu Crystal Pine Award (Kristalni bor) za najbolji film.

Pored filmova iz Amerike, Velike Britanije, Austrije i Norveške, ostvarenje „Sveta Petka – Krst u pustinji“ bio je jedini film iz regiona među nominovanima. Film je, takođe, nominovan i u kategoriji za najbolju muziku u igranom filmu, a festivalu je prisustvovala i kompozitorka Ana Krstajić, kojoj je ovo druga nominacija za muziku u ovom filmu.
Na ovaj festival, koji je jedan od tri najznačajnija svetska festivala posvećena zvuku i filmskoj muzici, ove godine stiglo je rekordnih 1095 prijava iz 77 zemalja. Specijalni gosti i laureati na festivalu su bili Oskarovac, kompozitor Stiven Vorbek i legendarni irski glumac Kiran Hajnds, nominovan za Oskara 2022. godine.

Film “Sveta Petka – Krst u pustinji” je do sada imao svetsku premijeru na festivalu u Moskvi, a očekuju ga projekcije na festivalima u Australiji (ByzanFest) i u Poljskoj (CamerImage). Za mesec dana prikazivanja u Srbiji, regionu, a od 01.10. i širom Evrope, film je pogledalo više od 65.000 gledalaca. Film nastavlja svoj festivalski život i bioskopsku distribuciju, a publika ga i tokom oktobra može pogledati samo u bioskopima, jer neće biti emitovan na televiziji, kako su naglasili producenti.

(Kurir.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.