NOVAK ZAUSTAVLJEN NA SAMOM KRAJU: Rune osvojio turnir u Parizu, Đoković stao na 20 uzastopnih pobeda

09:41

07.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Šteta, nije bio njegov dan.

Posle poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafe Nadala, Novak Đoković nije znao za poraz (ako ne računamo Lejver kup koji je egzibicija). Ukupno 20 pobeda je vezao Novak, a 21. nije viđena jer je Rune bio bolji posle preokreta.

U finalu je Novak bio bolji od Danca Holgera Runea u prvom setu, ali je kasnije posustao i Rune je dobio meč sa 3:6, 6:3 i 7:5.

U drugom međusobnom okršaju Novaka i Runea, srpski teniser je bolje počeo meč, a prvu brejk loptu koju je iskoristio srpski teniser je imao u četvrtom gemu, pa je posle poveo i sa 4:1, pa 5:2, do kraja rutina – 6:3, a Rune nije imao mnogo šanse.

Nastavak je doneo izjednačenje.

U prvom gemu drugog seta čak tri brejk lopte za Novaka, ali je Rune dobro odigrao u ključnim momentima za njega, pa je uspeo da ostane u meču, jer bi brejk na samom startu za Novaka praktično značilo da je srpski teniser na pragu pobede.

Desilo se suprotno, već u narednom gemu Rune koristi jedinu brejk loptu, a do kraja je odlično i servirao što je bilo sasvim dovoljno da stigne do izjednačenja.

U trećem setu ozbiljna borba, Novak je poveo sa 3:1, ali je Rune vratio brejk već u sledećem gemu, tačnije, Novak mu je poklonio dva poena ni krivom ni dužnom, pa je Danac ostao u meču. Nakon toga, Đoković je tražio i pomoć fizioterapeuta, da bi se potom igralo gem za gem. Ipak, Rune uspeva da iskoristi i drugu brejk loptu i da povede sa 6:5, a da potom servira za titulu.

Servirao je, kao da se uplašio pobede, Novak je dobio jednu, drugu, pa i treću brejk loptu, onda i četvrtu… Ni peta nije bila dovoljna, Rune je stigao do meč lopte, pa onda do druge koja je bila dovoljna za pobedu.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.