BIH USVOJILA PROGRAM REFORMI KAO POLITIČKI I PRAVNI OKVIR SARADNJE SA NATO-om Komisija za saradnju sa NATO-om: Sve je javno i transparentno!

08:46

10.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Al Jazeera Balkans

Savet ministara BiH jednoglasno je usvojio Program reformi BiH za 2021. i 2022. godinu, što je politički i pravni okvir saradnje BiH i NATO.

Josip Brkić, predsedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om, rekao je da taj dokument govori o reformskim procesima i konkretnim akcijama koje BiH treba napraviti u jednoj kalendarskoj godini.

„Važno je da imamo kontinuitet usvajanja dokumenta. Dokument kao takav, ima svoja poglavlja koja se bave pravnim, privrednim, bezbedonosnim pitanjima resursa BiH. To je sve javno i transparentno“, rekao je Brkić.

On je istakao da se usvajanjem programa reformi pokazuje kontinuitet odnosa BiH i NATO-om, odnosno da jača partnerstvo sa tim vojnim savezom.

Kada je reč o Komisiji za saradnju sa NATO, on je rekao da se unutar nje odlučuje isto kao i u Savetu ministara te da nije bilo nikakvih proceduralnih ili bilo kakvih drugih problema, navode banjalučke Nezavisne novine, prenosi Tanjug.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.