GRAD PANČEVO: Potpisani ugovori za kupovinu još tri seoske kuće sa okućnicom

16:23

25.11.2022

Podeli vest:

Grad Pančevo

Milenko Čučković član Gradskog veća grada Pančeva, zadužen za za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za realizaciju kupovine kuće na selu, u prostorijama Ministarstva za brigu o selu, za još tri korisnika sa teritorije Pančeva.

– Danas u Ministarstvu za brigu o selu su potpisana 3 ugovora, dve porodice i jedan mladi poljoprivrednik zaključili su Ugovor o kupovini seoskih kuća sa okućnicom. Grad Pančevo je u ovoj godini potpisao ukupno 6 ovakvih ugovora. Iznos bespovratnih sredstava po konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom  je 1.200.000 dinara po korisniku. Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, niti za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće. Pravo da konkurišu imaju lica starosti do 45 godina koji žele da žive na selu. Pravo konkurisanja imaju oni koji se nalaze u bračnoj zajednici, kao i supružnici – vanbračni partneri.

Ministarstvo za brigu o selu je obezbedilo sredstva i za narednu godinu, tako da očekujemo da ćemo i naredne godine dobiti sredstva za kupovinu novih seoskih kuća sa okućnicom. Ovo je samo jedna u nizu podsticajnih mera za ravnomerni razvoj kako grada, tako i naseljenih mesta. Na ovaj način podstičemo razvoj ruralnih područja i unapređujemo život na selu kroz procese vraćanje mladih na selo – rekao je Čučković nakon potpisivanja ugovora.

Vlada Republike Srbije je opredelila ukupno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u 2022. godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.