NAUČNI ČETVRTAK-OD KULTA DO UFOLOGIJE Marijana Sibinac i Daniela Poljak govoriće o neobičnim religijama, a 6. aprila KVIZ

13:55

29.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ovog „Naučnog četvrtka” sa hemije se prebacujemo na kultove i vanzemaljce, poručuju organizatori.

Predavanje na temu „Od kulta do UFOlogije” najavljeno je za 29. mart u 20 sati i 15 minuta, a kao i do sada biće održano u Malom klubu Doma omladine Pančevo.

O neobičnim religijama, vanzemaljcima, vasionskom brodu u dvorištu, špagetama… govoriće Marijana Sibinac, diplomirani etnolog i antropolog i Daniela Poljak, master antropolog.

Mirjana je trenutno na master studijama, a kako su organizatori „Naučnog četvrtka” naveli na društvenim mrežama, večiti je zaljubljenik u čudno i neobično. U slobodno vreme dosta čita, plete, nalazi nove hobije i voli konstruktivne rasprave.

Daniela je osnovne i master studije završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na smeru etnologija i antropologija. Najviše je zanima narodna religija Srba, antropologija religije, novi religijski pokreti, primenjena antropologija, vizuelna antropologija, antropologija Južne Amerike, proučavanje urbanih legendi, istorija nauke, hemija i fizika. Tokom studija pohađala radionocu vizuelne antropologije i snimila film „U radionici kisobrana”, iskreno se nada da će u budućnosti snimiti još neki dokumentarni film. Trenutno je na doktorskim studijama antropologije na Freie Universität Berlin. U slobodno vreme čita, vozi bicikl, sluša muziku, gleda serije i svira gitaru.

Orgnizatori pozivaju mlade da dođu na ovo zanimljivo predavanje i da zajedno otkrivaju tajne i pokreću diskusije…

Takođe najavljuju treći po redu „Veliki naučni kviz”.

Promo „Naučni četvrtak”

„Veliki naučni kviz III” biće održan narednog četvrtka 6. aprila, od 20 sati i 15 minuta.

(Pančevac)

U PANČEVU ODRŽANO TAKMIČENJE „ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU“: Mladi učestvovali u kvizu povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja FOTO

KOLIKO POZNAJEMO SVOJ GRAD Pančevački srednjoškolci na kvizu „Panznanje”, pobedio tim „Vajfert”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.