ČUVAJTE SE PREHLADE, ALI I PADOVA U pančevačkoj hitnoj službi završilo 34 sugrađana, jedan sa povredom glave zadobijenom prilikom pada

10:00

04.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ekipe Hitne pomoći, u danu za nama, imale su tri intrvencije na javnom mestu. Troje sugrađana je prevezeno do Opšte bolnice Pančevo, jedan zbog povrede glave, prilikom pada, jedan kom je pozlilo i jedan koji je kolabrirao, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Pomoć u ambulanti hitne zatražilo je 34 sugrađana od čega šestoro dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, temperature i bolova različite etiologije, a deca zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba.

Kućnih poseta je bilo 14, transporata u gradu 13, a van grada 23. Osmoro sugrađana je u pratnji lekara prevezeno do zdravstvenih ustanova u Beogradu i Pančevu. Za Beograd su prevezena dva pacijenta zbog infarkta srca, jedan zbog moždanog krvarenja, jedan zbog cerebrovaskularnog insulta i jedno dete zbog bolova u stomaku. Do pančevačke bolnice prevezen je pacijent iz Banatskog Novog Sela zbog kolapsa, a jedan pacijent sa infarktom srca dovezen je iz Službe hitne medicinske pomoći, stoji u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Saobraćajnih udeda nije bilo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.