SRBIJA I GVINEJA BISAO SU BRATSKE ZEMLJE Predsednik Sisoko Embalo nakon sastanka sa Vučićem i potpisivanja sporazuma za ukidanje viza

15:39

06.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

Srbija i Gvineja Bisao su bratske zemlje i nastavićemo da gradimo te odnose koji dugo postoje, poručio je danas predsednik Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo i istakao da sporazumi koji su danas potpisani predstavljaju kontinuitet tradicionalnih odnosa Gvineje Bisao i Srbije.

Predsednik Gvineje Bisao je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpisivanja sporazuma vlade dve zemlje za ukidanje viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša i memoranduma o razumevanju o uspostavljanju mehanizma političkih konsultacija ministarstva spoljnih poslova Srbije i Gvineje Bisao, pozdravio potpisivanje sporazuma ministarstava spoljnih poslova dve države.

– Možemo da vas uverimo  da ćemo učiniti sve što je neophodno da taj sporazum bude realizovan i svake godine ćemo ponovo razmatrati naše bilateralne sporazume – poručio je on.

On je pozvao predsednika Vučića da poseti Gvineju Bisao kada mu to njegov program bude omogućavao.

Istakao je i da Srbija i Gvineja Bisao imaju tradicionalno prijateljske odnose od doba Josipa Broza Tita.

– On je jedan od rodonačelnika Pokreta nesvrstanih, među kojima je i Gvineja Bisao. Tokom oslobođenja mi smo imali veliku podršku braće iz bivše Jugoslavije i, iz tog razloga, želim da podsetim na maršala Tita i taj istorijski deo – rekao je predsednik Gvineje Bisao.

Predsedniku Srbije poručio je da je Gvineja Bisao bratska zemlja.

– Gvineja Bisao je bratska zemlja i Srbija je nama bratska zemlja. Mi ćemo nastaviti da gradimo te odnose koji postoje dugo vremena – naglasio je predsednik Gvineje Bisao.

U Beogradu je danas potpisan memorandum o razumevanju o uspostavljanju mehanizma političkih konsultacija između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Gvineje Bisao, koji su potpisali Suzi Karla Barboza i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Goran Aleksić, kao i sporazum između Vlade Srbije i Gvineje Bisao za ukidanje viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša.

 

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ SUTRA SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KOSOVA I METOHIJE: Sastanak će se održati u Palati Srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA AMERIČKIM SENATOROM: I on je iz Beograda, ali onog u Montani! Imali smo dobar razgovor o svim važnim pitanjima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.