CRVENI KRST PANČEVO: Nizom aktivnosti obeležen Svetski dan zdravlja

18:08

07.04.2023

Podeli vest:

Crveni krst Pančevo

Na Svetski dan zdravlja, 7. aprila, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) obeležava 75. godišnjicu od osnivanja, pod sloganom „Zdravlje za sve“.

Još 1948. godine zemlje sveta su se udružile i osnovale SZO kako bi unapređivali zdravlje, očuvali svet bezbednim i služili ranjivim društvenim grupama tako da svako i svuda može da postigne najviši nivo zdravlja i blagostanja.

Godišnjica SZO je prilika da se osvrnemo na uspehe javnog zdravlja koji su unapredili kvalitet života tokom poslednjih sedam decenija. To je i prilika da se podstaknu aktivnosti za suočavanje sa današnjim i budućim zdravstvenim izazovima.

Crveni krst Pančevo je povodom obeležavanja Setskog dana zdravlja u svojim prostorijama organizovao predavanje za članove kluba seniora i seniorki. Zdrav život podrazumeva istinski zdrave ljude, koji se nalaze u stanju potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, pa je saradnica volonterka Dobrila Jovanović psihoterapeutkinja održala radionicu na temu komunikacije.

Crveni krst Pančevo

Druga aktivnost povodom obeležavanja ovog dana je realizacija zdravstveno-promotivne manifestacije koja je održana je u petak, 7. aprila 2023.od 09.00 do 11.00, u Mesnoj zajednici Jabuka, za članove Kluba penzionera „MO Jabuka 2“.

Volonterke seniorke Crvenog krsta Pančevo zajedno sa stručnom saradnicom su ukazale na značaj zdravstveno preventivnih pregleda i tom prilikom merili krvni pritisak i nivo šećera u krvi članovima Kluba. Podeljen je i promotivni materijal koji ukazuje na značaj fizičke aktivnosti u skladu sa životnom dobi, ali i savete o pravilnoj ishrani.

Crveni krst Pančevo

Pored predavanja, volonterke Crvenog krsta Pančevo su na uličnoj akciji, podelile flajere i podsetile na ovaj dan i koliko je važno da budemo zdravstveno osvešćeni, ali i da zdravstvene usluge budu dostupne svima!

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.