EVO ŠTA KAŽE PRAVILNIK FSS O ODLAGANJU UTAKMICA: Službeni rezultat 3:0, novi meč ili postignut rezultat do trenutka prekida!

21:38

11.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

Ovako glasi Pravilnik.

Utakmica 30. kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana koja je trebalo da se odigra danas prekinuta je u 18. minutu i to u dva navrata, a isti su izazvali gostujući navijači koji su se i potukli sa Žandarmerijom.

Meč, koji je u trenutku prekida imao nerešen ishod (0:0) je pomeren za sutra od 18.00 sati.

Pravilnik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) ima nekoliko članova koji se bave isključivo prekidima utakmica i njihovim odlaganjima.

Konkretno, Član 48 bavi se prekidom usled incidenta, čime ono što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu može biti nazvano:

„Ako je utakmica prekinuta ili se ne odigra zbog incidenta, fizičkog napada na sudije, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštovanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i dr, a utvrdi se da je za prekid utakmice kriv jedan od klubova učesnika, utakmica će se registrovati sa 3:0 (par­forfe) u korist protivničkog kluba ukoliko do prekida igre nije postignut bolji rezultat.

Ako takmičarski organ utvrdi da za prekid igre nije kriv ni jedan od klubova učesnika, odnosno da su za prekid podjednako kriva oba kluba, i da je organizator utakmice preduzeo sve mere predviđene odlukom nadležnog takmičarskog organa o organizaciji i obezbeđenju reda na utakmicama određenog stepena takmičenja, nadležan takmičarski organ može odlučiti da se odigra nova utakmica ili prekinuta registruje postignutim rezultatom.

Ako je odlukom nadležnog organa određeno ponovno odigravanje utakmice stalnog takmičenja, na ponovljenoj utakmici mogu nastupiti svi igrači koji imaju pravo nastupa na dan odigravanja ponovljene utakmice.

U slučaju prekida utakmice zbog nereda ili ozbiljnih incidenata, nadležan disciplinski organ može suspendovati odgovarajući tim i zabraniti mu odigravanje utakmica na tom igralištu ili području za vreme vođenja postupka“.

(Pančevac/Sportske)

OVAJ IGRAČ PARTIZANA JE SAOPŠTIO SUDIJAMA DA SE CRNO-BELI NE VRAĆAJU NA TEREN: Pogledajte trenutak definitivnog prekida meča! VIDEO

ZBOG INCIDENATA NAVIJAČA PREKINUT MEČ IZMEĐU PARTIZANA I ČUKARIČKOG: Nastavak sutra od 18.00 časova! VIDEO

STRAŠNE SCENA NA BANOVOM BRDU: Grobari bakljama napadali žandarmeriju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.