GRAĐANI I DANAS ISPRED ZGRADA OPŠTINA: Noć na severu KiM protekla mirno

09:11

05.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Kosovo online

Noć na severu Kosova i Metohije protekla je mirno, a građani se i danas okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću do ispunjenja zahteva.

Jutros su se zaposleni u lokalnim samoupravama, koji ne mogu na svoja radna mesta, ispred bodljikave žice, upisivali u improvizovani spisak o dolasku na posao.

Nakon nasilnog upada tzv. kosovskih specijalaca u petak, 26. maja u opštinske zgrade u tri opštine na severu KiM, građani se svakodnevno okupljaju ispred zgrada navedenih opština i činiće to dok se zahtevi o povlačenju specijalaca i novoizabranih gradonačelnika Albanaca ne ispune.

Ispred osnovne škole „Vuk Karadžić“, koja se nalazi iza zgrade Opštine Zvečan, gde je postavljena ograda od strane pripadnika KFOR-a, juče je, povodom praznika Sveta Trojica, jedan dečak vojnicima KFOR-a poklanjao pletene venčiće od trave, a oni su njemu uzvratili slatkišima.

Takođe juče, crkveni hor „Branislava Nušić“, pevao je molitve za Kosovo i Metohiju ispred opštine u Zvečanu.

Današnji dan obeležiće i poseta Prištini specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Ne zna se da li će nakon Prištine oni otići i na sever Kosova i Metohije.

DEČAK NA KIM POKLONIO PLETENE VENČIĆE PRIPADNICIMA KFOR-A Vojnici uzvratili slatkišima! Srbi u Zvečanu proslavljaju praznik Svete Trojice! FOTO

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.