NAJBOLJI PANČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI DOBILI OD GRADA PO 12.000 DINARA Program upotpunili učenici Muzičke škole Jovan Bandur! FOTO i VIDEO

15:18

20.06.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Dodela nagrada najboljim srednjoškolcima Pančeva upriličena je danas u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“. Najbolje učenike srednjih škola Grad Pančevo je nagradio knjigom u iznosu od 1.500 dinara i novčanom nagradom od 12.000 po učeniku.

Tatjana Božić, članica gradskog veća za obrazovanje obratila se diplomiranim učenicima srednjih škola i poželela im je da budu radni i vredni jer grad Pančevo nagrađuje i najbolje studente.

Radovan Đerić

– Pre svega čestitam vam na uspehu, postici uspeh u srednjoj skoli i biti vukovac je veliko. Iako se vama to sada možda tako ne čini, to su velika odricanja i samo vi znate, a znamo i mi kao roditelji i nastavnici, koliko je to teško, i dodaje:

– Drago mi je što smo ovde svi zajedno i što sam mnoge od vas već viđala, jer kao što znate, Grad Pančevo nagrađuje i vukovce osnovnih skola, a jedan deo njih su đaci koji su sada ispred mene. Nećemo se ovde ni rastati, Grad Pančevo nagrađuje i najbolje studente i ja očekujem da vas opet vidim kao najbolje. Želim da upišete željene fakultete, da ih završite i budete najbolji, ali ne zaboravite izreku Svetog Save da je skromnost vrlina, ali znate da znanje nema granice. Želim da budete pošteni i vredni u svom poslu, da ostanete u našem gradu, ako i odete negde da studirate, da se vratite i da unapredite naš grad i da budete puno bolji od nas.

Radovan Đerić

Mihajlo Jović, direktor Muzičke škole Jovan Bandur, istakao je da nemaju puno vukovaca jer se njihova škola razlikuje od ostalih.

– Mi smo vrlo specifični  zato što muzička škola ima često učenike koji pohađaju i druge škole, tako da nemamo veliki broj nagrađenih učenika, pa samim tim ove godine je svega 14 njih diplomiralo.

Radovan Đerić

Stefan Ilić, vukovac iz Gimnazije Uroš Predić Pančevo ističe da mu je ova nagrada veoma važna.

– Nagrada grada nam mnogo znači iz razloga što predstavlja jedan vid podrške za naš rad i trud i našu posvećenost za sve ove četiri godine i takođe, veoma nam je značajno što se svi ovde kao vukovci Grada Pančeva okupljamo zajedno i da obeležimo kraj našeg srednjoškolskog obrazovanja.

radovan Đerić

Anja Šušnjar, koja je završila Matematičku gimnaziju u Beogradu kao vukovac, kaže da planira da upiše Elektrotehnički fakultet i da joj je nagrada podstrek.

– Ova nagrada Grada Pančeva mi mnogo znači i to što znamo da smo prepoznati i da će tako biti sve do daljeg.

Pančevac

Ovo priznanje mnogo znači još jednom  vukovcu Gimnazije Uroš Predić Pančevo Ani Orlović.

– Ova nagrada znači vid podrške za sve ove godine u kojima sam se trudila u svom radu i učenju tokom školovanja u Gimnaziji, tako da svaki znak pažnje znači učenicima da je neko tu za njih i da ceni njihov rad i trud.

Pančevac

 

Muzički program za dodelu Vukovih diploma za školsku 2022/2023. godinu pripremili su učenici Muzičke škole Jovan Bandur Pančevo, koje su za prisutne odsvirali nekoliko kompozicija na harfi, harmonici, violini i pianu.

Pančevac

Grad je ovo godine izdvojio oko 3.000.000 dinara za nagrađivanje dobitnika Vukove diplome.

Exif_JPEG_420

 

U školskoj 2022/23 godini 65 učenika je nagrađeno novčano i 71 učenik koji je nagrađen knjigom. Vukovac i đak generacije dobijaju dve knjige.

Grad Pančevo je u tu svrhu izdvojio 780.000 dinara za novčane nagrade i 106.500 dinara za poklon knjige.

(Pančevac/Mirko Popović)

SUTRA POČINJE POLAGANJE MALE MATURE: Prvog dana test iz srpskog jezika, drugog matematika, trećeg test znanja predmeta po izboru

PANČEVCI USPEŠNI U RECIKLIRANJU Mališani od materijala za reciklažu skrojili odeću pa prošetali na modnoj reviji VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.