U IVANOVU DANAS POČINJE FESTIVAL PRVA HARMONIKA VOJVODINE: „Zlatnu dirku“ otvara prošlogodišnji pobednik Mario Milenković

08:37

25.06.2023

Podeli vest:

Prva harmonika Vojvodine/Galerija

Šesti međunarodni Festival harmonike „Zlatna dirka“ – Prva harmonika Vojvodine održaće se danas i sutra na Platou ispred Doma kulture u Ivanovu sa početkom u 11 časova. Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji pobednik Mario Milenković.

U dva dana festivala najbolji harmonikaši nadmetaće se u osam kategorija, uključujući i takmičenje u duetima.

Revijalni deo programa će početi u 20 sati, na Platou ispred Doma kulture u Ivanovu. Tom prilikom će biti dodeljene nagrade i priznanja najboljima.

Prvog dana festivala posetioci će biti u prilici na uživaju u koncertima Darka Filipovića i  Marka Gačića, a drugog dana u nastupu Bekija Bekića uz pratnju orkestra Mikice Gačića.

Ovogodišnji žiri festivala je u sastavu: Ljubiša Pavković, dugogodišnji rukovodilac Narodnog orkestra RTS-a; Endži Mavrić, muzički producent Grand TV-a; Mića Janković, umetnički rukovodilac Narodnog orkestra RT Vojvodine; Ljiljana Stepić, profesor harmonike; Mirko Kodić, virtuoz na harmonici; Vlada Todosijević, muzički producent na RTS-u.

Festival „Zlatna dirka – Prva harmonika Vojvodine“ je značajna manifestacija koja promoviše Ivanovo i obogaćuje njegovu kulturnu i turističku ponudu. Prema saopštenju organizatora, u vreme trajanja festivala selo poseti više od četiri hiljade ljudi iz cele Srbije i regiona.

Sve informacije o festivalu Prva harmonika Vojvodine možete pročitati OVDE.

 

(Pančevac)

SUTRA POČINJE SISTEMSKA DERATIZACIJA: Građanima Pančeva biće podeljene kesice sa larvicidima

U SRBIJI DANAS PROMENLJIVO OBLAČNO UZ KRATKOTRAJNU KIŠU: U večernjim satima prestanak padavina i razvedravanje, ponedeljak sunčan

PROJEKCIJA ISTORIJSKIH DOKUMENTARNIH FILMOVA U STARČEVU: Publika uživala u delima dr Marana

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.