UDRUŽENJE BORACA SVIH RATOVA IZ DOLOVA OBELEŽILO 11. JUL Datum kada je u Drugom svetskom ratu izvršena diverzija na pruzi! FOTO

21:55

12.07.2023

Podeli vest:

printscreen/fb

Udruženje boraca svih ratova u 20. veku iz Dolova obeležilo je 11. jul – datum kada je u Drugom svetskom ratu izvršena diverzija na pruzi.

Pripadnici ovog udruženja i ove godine su na 11. jul položili venac na tromeđi atara Dolovo, Mramorak, Vladimirovac, mestu gde je izvršena diverzija na pruzi – sećanje na događaj lokalnog karaktera iz Drugog svetskog rata.

Pored 11. jula, Dolovci obeležavaju još četiri datuma u vezi Drugog Svetskog rata: 9. maj, 4. jul, 7. septembar i 4. oktobar.

  • 9. maj se obeležava kao internacionalni praznik, 4. jul se obeležava na državnom nivou, dok su preostala tri datuma lokalnog karaktera i tiču se istorije koja je usko vezana za Dolovo.
  • 7. septembra se polaže venac kod spomenika u Selištu, mestu na kojem su se dobrovoljci okupili 1944. godine odakle su prebačeni na Sremski front.

• 4. oktobra se polaže venac kod spomen ploče na zgradi Doma kulture, kada se obeležava Dan oslobođenja Dolova u Drugom Svetskom ratu.

 

(Pančevac)

DOLOVO: Udruženje boraca iz svih ratova obeležilo 4. jul

UDRUŽENJE PENZIONERA DOLOVO: Članovi grupe u jednodnevnom izletu obišli Fruškogorske manastire i izletište Stražilovo! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.