BOSANSKI MINISTAR PROZVAO VUČIĆA, VUČEVIĆ MU ODGOVORIO: Helez svog zamišljenog neprijatelja traži na samom čelu Srbije

19:35

22.07.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/milosvucevic_odbrana

Izjava ministra odbrane BiH Zukana Heleza, u kojoj preko sarajevskih medija šalje nekakve poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, čini ga baš toliko hrabrim koliko ga svedočenje o tome da je opsovao majku Miloradu Dodiku čini pristojnim, naveo je ministar odbrane Miloš Vučević komentarišući pretnje ministra iz Bosne i Hercegovine.

Kako kaže, „izgleda da je BiH isuviše mala za takvog junaka kao što je Helez, pa svog zamišljenog neprijatelja mora tražiti na samom čelu Republike Srbije, koja pak ničim ne ugrožava prijateljske i dobrosusedske odnose sa BiH“.

– Uz svu tiradu besmislica koju ovoga puta nismo mogli da ignorišemo, Zukan Helez nije posvetio nijednu reč dobroj i sadržajnoj saradnji oružanih snaga Srbije i BiH, pre svega u vojno-obrazovnoj, ali i u drugim oblastima. Siguran sam u to da će takva dobra saradnja biti nastavljena, pa i unapređena u vremenu koje je pred nama, uprkos negativnoj retorici jednog od tri čelnika Ministarstva odbrane BiH – zaključuje ministar.

Helez pozvao VučIća i Dodika da se urazume

U intervjuu za „Anadolu“, bosanski ministar je govorio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, preteći zbog izjave da je Republika Srpska država. Evocirao je uspomene o ratu uz poziv Vučiću i Miloradu Dodiku „da se urazume“, uz komentar „da je lako zapaliti fitilj“.

– Poručujem mu da ako on tako bude nastavio raditi, da ću biti prisiljen da komuniciram sa Vojvodinom, Sandžakom, sa Preševskom dolinom. Je li to način rada? Srbija je u većim problemima nego Bosna i Hercegovina. Pozivam srbijanskog predsednika Vučića da radi u skladu sa Ustavom i da se prema BiH ponaša kao prema suverenoj državi, što ona i jeste, međunarodno priznatoj. Jer, lako je zapaliti fitilj. To je najlakše. Svi znamo, koji smo u nekim godinama, kako je bilo u ratu i kako su ljudi ginuli. Ali su ginuli sa svih strana. Nije bilo kako je neko zamislio da će samo jedan narod ginuti. Tako da pozivam i Vučića i Dodika da se urazume, da se smire. Kada odgovorim na njihove napade, onda meni na nekim televizijama tri emisije posvećuju, Zukanu – „napast će Srbiju“ – poručio je on.

(Pančevac/Novosti)

DODIK OTKRIO DATUM ZAJEDNIČKE SEDNICE VLADA SRPSKE I SRBIJE: „Vučić i ja ćemo otići na Petrovačku cestu“

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.